Pot spune ca sunt o fericita. Da, fericirea aia ca poti pune in farfurie ingrediente proaspete , gustoase si uneori inedite, majoritatea din surse sigure.
Sunt convinsa ca nu multa lume a mancat oua de gasca, probabil ca multi nici nu ar manca. Total gresit pentru ca ouale de gasca sunt foarte gustoase dar si bogate in minerale si vitamine.
Un ou de gasca este cu mult mai mare, cam cat trei oua de gaina. Are coaja groasa iar prepararea lui necesita un timp mai indelungat comparativ cu cel de gaina.
Din pacate nu se prea gasesc , gastele fiind o raritate prin gospodarii. Eu am noroc cu soacra mea, furnizorul meu de gaste, rate, oua, mure etc.
Oul nostru s-a transformat intr-o omleta din care am mancat pe saturate 2 persoane.
Ingrediente 2 persoane:
- 1 ou gasca
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 ceapa verde
- sare, piper
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Oul se bate asemeni oricarei omlete. Galbenusul oului de gasca este mai dens si cleios asa ca se va bate ceva mai greu.
Verdeturile se spala si se taie marunt apoi se adauga oului batut. Completam cu sare si piper.
Incingem o tigaie cu o lingura de ulei. Turnam compozitia in tigaie si o prajim pe ambele parti pana se rumeneste usor.
Omleta se serveste calda, cu o felie de paine de casa si niste rosii alaturi. Asta e varianta ideala. Ea se poate servi cu ce va face placer chiar si la pachetel.
Super gustoasa a fost omleta noastra.
Daca vreti sa mai schimbati modul de preparare va recomand si o omleta la cuptor.
Pofta buna!