Supa cu galuste de gris a fost preferata mea in copilarie. Pe vremea aia nu prea imi placeau ciorbele si borsurile, dar supa mergea de minune. La fel de bine merge si acum.

Supa de pui cu galuste este pentru mine acel comfort food. Imi aduce o stare de bine atunci cand o mananc, iar daca cumva este la mijloc si o raceala atunci e mai mult decat perfecta.

Supa cu galuste de gris

Preparare pas cu pas supa cu galuste de gris

Ingrediente supa:

  • carne pui/gaina/rata/curcan sau grasime de pasare
  • apa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel sau pastranac
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare/piper

Ingrediente galuste gris:

  • 2 oua (cca 100g)
  • 125g gris
  • 1 strop sare

Mod de preparare:

Prepararea ei este foarte simpla, dar de multe ori am auzit persoane care spun ca ca galustele ies tari. Eu de regula le fac din ochi, dar acum am cantarit ingredintele astfel incat sa fiu sigura ca vor iesi pufoase.

Pentru aceasta supa putem fierbe orice pasare: pui, gaina, rata, gasca. Daca pasarile sunt crescute la curte cu atat mai bine.

De regula se spala bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele pana ce carnea este bine fiarta (unii prefera fierberea separata). Zeama obtinuta se strecoara pentru a elimina impuritatile si se foloseste pentru supa, iar carnea poate fi folosita la alte preparate.

Supa cu galuste de gris

La fel de bine putem face supa din grasime pe care am strans-a atunci cand am taiat alte pasari. Pentru ca am in camara grasime topita de rata si gasca , uneori mai fac cate o supa.
Intr-o oala pun apa, legumele si cateva linguri de grasime.

Galuste de gris pufoase

Cat acestea fierb pregatim compozitia pentru galuste. Ouale cu sarea se bat cu furculita ca pentru omleta. Se pune grisul cate putin si se tot amesteca. Compozitia trebuie sa fie usor lichida si musai trebuie sa stea in frigider cca.10-15 minute inainte.

galuste de gris


Atunci cand legumele sunt fierte se pun galustele. Cu o lingura pe care o inmuiem mereu in supa luam gramajoare mici pe care le punem in oala. Ele vor creste mult in volum la fiert.
Dupa ce puneti toate galustele amestecati usor  si lasati la fiert cca.10-15 minute, la foc mic. Incercati daca galustile sunt fierte. Ele trebuie sa fie moi. Daca da, inchideti focul, presarati patrunjel proaspat, puneti capacul si mai asteptati vreo 10 minute pana ce veti manca.

Supa cu galuste de gris

Pentru inspiratie va las si reteta de ciorba acra de rata.

Asta e tot, sper sa fie de folos.
Spor la gatit!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *