caise7

Sezon de caise, bune si parfumate….mmm !! Pe astea chiar numai in sezon le consumam.  Am vrut sa fac altceva cu caise, ceva ce nu mai facusem si tare m-a ajutat  cartea “Bucataria cu vitamine” primita in dar de la Lumea Retetelor. Ce a iesit? …galuste cu caise.

 

 

Credeti-ma este unul dintre cele mai usoare deserturi si foarte light. Stiu ca seamana cu niste gomboti dar difera mult aluatul.

Una peste alta este un desert fain  plin de miresme.

Ingrediente:

–         500g branza de vaci

–         o lingurita de coaja rasa de lamaie

–         un varf de cutit vanilie macinata

–         un praf de sare

–         150g faina

–         50g pesmet

–         1 ou

–         10 caise

–         100g unt

–         75g zahar

–         1-2 lingurite scortisoara macinata

Mod de preparare:

–         Se asaza branza de vaci intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga cca. 10 min.

–         Se amesteca branza de vaci cu coaja de lamaie , vanilia, sare ,faina , pesmet si ou.Se obtine un aluat omogen, nelipicios si modelabil.

 

 

–         Se spala caisele, se sterg ,  si se golesc cu atentie samburii.

–         Pentru fiecare galusca se modeleaza o chifteluta de aluat; se asaza deasupra o caisa si se infasoara in aluat.

 

caise4

 

–         Se topeste untul intr-o cratita mare . Se asaza inauntru galustele una langa alta, in unt. Se acopera cratita si se asaza la mijlocul cuptorului rece. Se coc 20 min. la 180 grade Celsius.

 

 

–         Se scoate capacul si se mai coc galustele 30 min, pana se rumenesc usor.

 

caise10

 

–         Se amesteca zaharul cu scortisoara si se presara pe galustele cu caise. Se servesc imediat.

 

caise9

 

Pentru ca este un desert foarte putin dulce, daca simtiti nevoia unui surplus de zahar puteti adauga deasupra o lingurita de dulceata de caise sau sirop de fructe.

Pofta buna si spor la galuste cu caise!

CategoriesAluaturi Copturi
  1. Cretu Veronica says:

    Imi imaginez ce bune sunt! Am ceva branzica de vaci fcauta de mine si ma tot gandeam ce sa fac din ea.E o idee minunata! Multumesc!

  2. Pingback:Gateste sanatos - interviu cu Dana Burlacu Vistiernicu (prajituricisialtele) | Lecturi si Arome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *