Piata e plina de fructe si am ales niste caise pentru o prajitura rapida cu caise si migdale.
Parfumul acestora si culoarea portocalie fac ca deserturile cu caise sa fie speciale. Daca adaugam si migdale deja am nimerit o combinatie reusita.
Asadar s-a nascut o prajitura ce se face fara batai de cap din ingrediente simple si de sezon. Este acel desert pentru o masa obisnuita in familie.
Cred ca merge destul de bine si la micul dejun alaturi de lapte sau cafea.
Ingrediente:
- 3 oua
- 90g zahar
- 100g unt
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 75 g smantana
- 200g faina
- 3 linguri migdale tocate sau fulgi
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf sare
- 10-12 caise
Mod de preparare prajitura rapida cu caise si migdale:
Caisele se spala, se sterg si se taie in jumatati.
Se pregateste o tava de chec. Eu am folosit una cu un model putin altfel, adica cu striatii si fundul oval. Aceasta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Cuptorul se aprinde la 180 grade Celsius.
Untul se topeste si se raceste.
Ouale se mixeaza cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat. Se adauga untul topit cate putin, apoi smantana.
La sfarsit se incorporeaza faina, praful de copt si migdalele maruntite. Compozitia formata se toarna in tava pregatita. Pe mijlocul acesteia se aseaza jumatatile de caise usor suprapuse.
Prajitura rapida cu caise si migdale se coace cca 40 de minute la 180 grade Celsius. Deoarece caisele lasa ceva zeama la coacere, recomand sa verificati cu o scobitoare daca prajitura este coapta.
Dupa coacere se rastoarna pe un grilaj si se lasa la racorit. Daca doriti o puteti pudra cu zahar pudra apoi se taie felii astfel incat in fiecare felie sa se regaseasca cate o jumatate de caisa.
Prajitura rapida cu caise si migdale este un desert simplu, cu gust delicios de vara.
Spor la prajiturit! Poate incercati si prajitura cu braza si caise.