S

Spirale sarate cu branza de oi

Spirale cu branza sarata9

Dupa mult dulce de sarbatori am trecut pe varianta sarata, mai ales pentru pachetelul de la scoala al copiilor.

Pentru ca mai aveam niste untura si multa branza de oi am purces la inventia unor spirale sarate, cu un aluat asemanator cu aluatul danez.

Inarmati-va cu rabdare ca merita asteptarea! Nu stiu daca mai am vreo postare cu asa multe poze dar am incercat ca imaginile sa va fie de ajutor.

Ingrediente:

  • 700g faina
  • 1 ou
  • 350-400ml lapte
  • 4 linguri branza sarata de oi
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 50g untura de porc
  • 1 ou (pt. uns)
  • seminte (susan negru, in, floarea soarelui, chimen)

Mod de preparare:

Faina cernuta se amesteca cu oul, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, branza sarata, sarea si laptele. Din aceste ingrediente obtinem un aluat . Cand aluatul este gata turnam uleiul, cate putin, pana il incorporam pe tot.

Spirale cu branza sarata

 

Intindem aluatul in forma dreptunghiulara . Peste aluat intindem in strat subtire untura de porc. Aceasta trebuie sa fie moale. Eu am folosit o untura gasita la Lidl de care sunt foarte multumita.

Spirale cu branza sarata1

Spirale cu branza sarata2

Urmeaza impachetarea asemeni aluatului frantuzesc. Indoim aluatul pe lungime, cam 1/3 apoi treimea de jos o dam peste prima. Apoi impachetam de pe latime in aceeasi maniera. De pe o latime indoim aluatul, tot 1/3 apoi luam aluatul de pe cealalta latime si-l dam deasupra. Va iesi cam asa.

Spirale cu branza sarata3

 

Dam aluatul impaturit pe frigider pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute luam aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara dar de o grosime de cca. 1cm. Impachetam iar aluatul dupa aceeasi procedura.

Dam aluatul la frigider si revenim cu inca 2 impachetari, bineinteles cu pauza de 30 de minute la frigider.

Pentru modelarea propriu-zisa a spiralelor sarate intindem aluatul intr-o foaie grosuta pe care o vom taia in jumatate pe lungime apoi cam din 2 in 2 cm pe latime. Vom obtine 14 bucati  subtiri de aluat.

Spirale cu branza sarata4

 

Fiecare bucata va fi taiata cu cutitul pe lungime. Taiatura nu va fi facuta total, ci vom lasa cam un 1cm netaiat. Rasucim bratele obtinute prin taiere, unul peste altul.

Spirale cu branza sarata6

 

Ungem spiralele cu ou batut si presaram cu seminte. Eu am folosit susan negru si un mix de seminte de in floarea soarelui, in etc.

In cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius introducem tava la cuptor pentru circa 40 de minute. Dupa primele 20 de minute reducem temperatura la 180 de grade Celsius.

O sa observati cum aluatul va creste si se vor observa clar straturile obtinute in urma impachetarii.

Cand sunt rumenite, inseamna ca spiralele cu branza sarata sunt gata de scos din cuptor.

Spirale cu branza sarata5

 

Minunatiile astea le-am servit 2 zile la micul dejun iar copiii le-au luat la pachetel la scoala.  Spiralele sunt foarte fragede iar gustul usor sarat si semintele rumenite dau nota 10 acestui preparat.

Spirale cu branza sarata10

 

Spor la treaba!

Spirale cu branza sarata7

CategoriesCopturi Placinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *