Iata ca a venit iarna , asa ca experimentez …supa de usturoi numai buna pentru timpuri cu zapada, schi si sanius.
Supa asta renumita prin alte tari nu are traditie pe la noi, dar va zic ca merita sa o incercati . Usturoiul are numeroase beneficii pentru sanatate dar si un gust minunat, pe care il ador. Imi este cam greu sa-mi imaginez bucataria fara usturoi.
Va recomand sa folositi usturoi romanesc si sa-l evitati pe cel din China.
Eu imi iau usturoi de la Copalau, loc renumit pentru cultivarea usturoiului. Cateodata mai iau de la moldoveni sau din piata de la oameni simpli . Usturoiul de gradina se recunoaste dupa foarma lui mica.
Ingrediente:
– 5 capatani de usturoi (cred ca merge si mai mult)
– 3 cartofi
– 1 felie de telina
– 1,5 l apa (sau supa de legume baza)
– 100ml smatana
– 1 crenguta cimbru
– sare dupa gust
– 2 linguri ulei de masline extravirgin
– 2 linguri parmezan ras
– crutoane
Mod de preparare:
Usturoiul se curata, la fel si celelalte legume.
Apa se pune impreuna cu cartofii , telina, cimbrul si sarea la fiert. Cand cartofii sunt fierti se adauga usturoiul curatat si se lasa compozitia la fiert inca vreo 5-7 minute. Se ia de pe foc, se adauga smantana si se paseaza.
Supa crema de usturoi trebuie sa fie cremoasa si fina .
Ea se decoreaza cu putin ulei de masline extravirgin si parmezan .
Supa crema de usturoi se serveste cu crutoane si are un gust foarte fain si energizant.
Reteta cu pricina o gasiti si pe http://icook.to/ro/2013/12/05/supa-de-usturoi/ acolo unde veti gasi si alte retete de ale mele sau a altor bloggeri.
Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!
Arata super Delicios!!!
Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..
Ce farfurie frumoasă și colorată și sănătoasă 😉 !
La tine in farfurie arata trasnet. Dar urasc rata facuta in orice fel.Ultima data am dat si foc la bucatarie din cauza ei.Deci…un NU ratei!Pupici!
a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉
Bună ziua
Am incercat și eu supa crema de usturoi, dar nu iese deloc cremoasă.
Din 3 cartofi, o mana de usturoi și o felie de țelină la 1,5 l lichid nu iese nimic cremos.
Doar zeama lungă…
Ce gramaj ar trebui să aibă cartofii?
Eu am pus cartofi medii
Mulțumesc
Buna, Marieta.
Nu stiu de ce nu ti-a iesit cremoasa supa. Poate ai pus prea putin usturoi. In reteta spun 5 capatani de usturoi si dupa cum se vede din poza sunt capatani mari, ceea ce inseamna mult mai mult de o mana de usturoi.
Da, cartofii trebuie sa fie mai mari. Cremozitatea este data si de smantana.
Sper ca data viitoare sa iasa mai apetisanta.