P

Provocarea lui Jamie – prima parte

Nu cred ca mai exista cineva care sa nu-l cunoasca pe Jamie Oliver.  Stim cu totii ca el lupta cu toate armele pentru alimentatia sanatoasa. Ei , fundatia lui are ambasador si in Roamania http://www.facebook.com/FoodRevolutionRomania si de aici a venit si provocarea!!! De fapt as putea vorbi de provocari dar acum de ocupam de cea cu plantele aromatice….cum le  plantam, ingrijim si cam ce-am putea face cu ele.

 

Prima zi:

Provocarea lui Jamie nu-mi da pace. Gandurile mele de blogger culinar, de mama si de geograf ma duc rapid prin straturi de plante.  Se deruleaza rapid tot felul de miresme, retete, texturi, obiceiuri ,culori. Deja nu mai suport , plec intr-o goana sa cumpar o planta. De fapt plecam, eu si cu Horia.

Plantele aromatice stau frumos aliniate si parca spun: ia-ma pe mine!!! Le-as fi luat pe toate de dragul verdelui ce-l poarta cu atata consideratie si de dragul miresmelor pe care le imprastie cu darnicie. Astazi totusi vom lua una singura si aceea e rozmarinul.

Il miros cu drag si ne imprietenim. El, rozmarinul e alesul! Horia il ia bucuros si plecam acasa.

Bine ai venit rozmarinule!

 

A doua zi:

Azi ne-am ocupat de plantuta noastra. Ghiveciul ei era prea mic asa ca Horia a trecut la treaba. Ghiveci nou, ceva mai mult pamant, apa si multa atentie din partea noastra, astea au fost azi dis de dimineata.

 

 

Frumos aranjata si udata planta si-a gasit locul pe balconul nostru. Horia i-a dat un pupic si-o imbratisare ca sa creasca frumos.

Speram sa se imprieteneasca cu menta, busuiocul si ardeiul iute, prieteni mai vechi de-ai nostri.

Urmeaza partea a doua…si a treia!!!

0/5 (0 Reviews)

CategoriesParticipari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *