coq au vin.7jpg

Coq au vin este de fapt o tocana frantuzeasca de cocos si legume ajunsa celebra . Si-a castigat celebritatea in lume o data cu celebritatea Juliei Child, cea care a prezentat si promovat retetele fratuzesti. Nu este nimic complicat doar ca toate se fac in tihna, este un fel de mancare ce se gateste incepand seara si terminandu-l a doua zi! Asta nu trebuie sa va sperie.

Acest fel de mancare e numai potrivit pentru un Sunday Lunch unde am fost invitata de catre Diana.

Sa vedem ce este cu acest Coq au vin!

coq au vin

Ingrediente:

–         1 cocos taiat in aproximativ 8 bucati

–         1/2 sticla de vin rosu ( Pinot Noir, Burgundia)

–         250 ml supa pui

–         250 g ciuperci

–         2 morcovi

–         16 cepe mici albe

–         2-3 catei de usturoi

–         6 felii bacon taiat bucatele

–         100g ulei

–         100g unt

–         3 linguri faina

–         1 lingura pasta de tomate

–         2-3 crengute de cimbru

–         1 foaie dafin

–         sare, piper

Mod de preparare:

–         Cu o zi inainte cocosul taiat si spalat se pune intr-un recipient impreuna cu vinul, ceapa curatata, morcovul taiat bucati, cimbrul si dafinul. Vasul se acopera si se da la frigider.

coq au vin1

–         A doua zi se strecoara carnea si legumele. Vinul se da deoparte si se pastreaza.

–         Intr-o tigaie mare se pun uleiul si untul. Aici se vor praji toate bucatile de carne date in prealabil cu faina. Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte.

–         Se scot bucatile de carne si in grasimea ramasa se calesc : baconul,legumele, usturoiul  si cupercile.

coq au vin3

–         Peste legumele calite se adauga supa de pui, vinul in care a stat carnea si sarea . Se lasa la foc pana devine compozitia fierbinte.

coq au vin4

–         Se adauga bucatile de carne prajita se acopera si se da vasul  la cuptor pentru mult timp la foc mic.( eu am lasat vreo doua ore, dar in reteta originala erau 4-5 ore).

Si…am ajuns la gust: fabulous, minunat, umami!!!

O mancare simpla , o mancare gatita de multa vreme in Franta dar atat de savuroasa prin timpul ei lent de gatire …si sa nu uitam de cocosul crescut in ograda . Carnea  e cu gust si desavarseste felul asta de mancare.

coq au vin8

Va recomand cu drag sa incercati coq au vin!

coq au vin9

Bon Apetit!

 

CategoriesMancaruri
  1. Dorina says:

    Ma bucur ca m-ai descoperit , astfel te-am descoperit si eu pe tine. Imi place mult ceeace vad pe blogul tau.
    Cocosul cu vin e de mult pe lista mea de „to do” , dar astept cocosul adevarat. Reteta ta e minunata , se retine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *