Se cade ca deserturile de vara sa fie reci si daca se poate cu multe fructe. De data asta m-am limitat doar la varianta de desert rece. De cand am primit sticla de Amarula am tot copt in gand cateva retete. Panna cotta cu amarula si sos de ciocolata este una dintre ele.
Panna cotta este un desert italian ce se prepara rapid si are avantajul ca-l putem pregati cu o zi inainte. Unde mai pui ca poti face tot felul de combinatii de sosuri de fructe, ciocolata, cafea etc.
Ca sa fie party in toata regula am avut pe mana si un DSLR pe care mi-l doresc (dar inca nu mi-l permit). Cei de la F64 au fost foarte draguti si mi-au trimis un Nikon D3300 kit 18-55mm VR II AF-s DX pentru a-l testa si a-l descoperi.
Ingrediente:
- 300ml smantana lichida pentru frisca
- 250ml lapte
- 75g zahar
- 100ml Amarula (sau ce va place)
- 1lingurita agar agar (sau 10g gelatina)
Glazura:
- 100g ciocolata simpla (preferabil cu continut ridicat de cacao)
- 50ml lapte
Mod de preparare:
Intr-o oala cu fund dublu se pune smantana, laptele si zaharul si se da la foc mic. Se amesteca continutul din cand in cand cu ajutorul unui tel, pana ajunge la punctul de fierbere. Atunci se adauga o lingurita de agar-agar, care nu este altceva decat o gelatina vegetala.
Daca nu aveti, puteti folosi gelatina granulata pe care o puneti la hidratat conform indicatiilor de pe pachet. Gelatina se adauga doar dupa ce s-a racorit compozitia.
Ultimul ingredient adaugat este Amarula, acel lichior cu gust unic. Eu nu sunt fana bauturi dulci dar in deserturi se potrivesc manusa, mai ales daca au gusturi exotice.
Compozitia bine omogenizata se toarna in cupe si se da la rece. Cand panna cotta s-a inchegat facem sosul de ciocolata
Se topeste ciocolata cu laptele la bain marie si atunci cand este fluida se toarna in fiecare cupa . Cupele se dau la rece pentru minim 2-3 ore.
Panna cotta este fina si catifelata iar gustul de amarula da o nota exotica desertului. In completarea acestora vine sosul de ciocolata care armonizeaza perfect.
Dupa cum vedeti pozele mele au o claritate mai buna si detaliile sunt mai bine evidentiate. Aparatul Nikon D3300 kit 18-55mm VR II AF-s DX este surprinzator de usor (ma refer la greutate) pentru un DSLR.
Nu am reusit sa experimentez foarte mult, mai ales ca este prima data cand am fost fata in fata cu un DSLR pe care trebuia sa-l ajustez eu. Bineinteles ca am avut nevoie de ajutor, pe care l-am si primit de la Adela. Am remarcat ca blitzul este incorporat si exista moduri (scene) presetate. Exista chiar si o setare care atenueaza din miscarea in timpul folosirii.
Timpul a fost prea scurt ca sa ma familiarizez cu el, mai ales ca am avut o perioada mai aglomerata. Multumesc F64 pentru incredere si colaborare . Sper ca in cel mai scurt timp sa devin si client.
Spor la panna cotta cu amarula si sos de ciocolata!
Uf, cum mai visez şi eu la Amarula… Şi de când… Sluuuurp! 🙂
Te astept cu drag la un pahar rece de Amarula. Eu nu sunt fan bauturi dulci dar la deserturi merge de minune.
Trebuie sa incerc si un cocktail :).
Parfumat, fin si delicios. Am pregatit desertul asta folosind reteta ta si a iesit o minune ! Nici nu am vazut bine cupele. Imediat ce le-am scos din frigider, au disparut in mod miraculos ! 🙂
Ma bucur mult Claudia!
Si la mine s-a intamplat la fel. 🙂
Foarte buna reteta. A iesit ceva divin.
Trebuie sa incerc aceasta reteta neaparat! Arata superb. 🙂
Multumesc, astept impresii dupa :).