P

Prepeliţe umplute cu struguri la cuptor

Ati mancat vreodata prepelite umplute cu struguri la cuptor?  Daca nu, va recomand din tot sufletul ca atunci cand aveti ocazia sa nu ratati .  Aceasta carne  fina si savuroasa poate sa va duca cu gandul la festinurile de altadata ale boierimii sau la eleganta rustica a meselor lui Pastorel Teodoreanu. Pentru mine a fost prima experienta de acest gen si toate operatiile le-am efectuat chiar eu.

prepelite umplute cu struguri la cuptor

Nu am sa va povestesc cat de mult mi-a luat pana am oparit , curatat, parlit cele 10 prepelite care pe timpul verii si toamnei ne-au ”aprovizionat” cu oua delicate si sanatoase.  Am sa incerc insa sa va redau pe scurt ce am facut. Daca le luati gata jumulite si curatate e floare la ureche.

Preparare pas cu pas prepelite umplute cu struguri la cuptor

      INGREDIENTE:

– 10 prepelite (sau cate aveti)

– 1 ciorchine generos de struguri cu bobul mare

– sare, piper,

– 1 pahar vin demisec

– 100-150g unt

      PREPARARE:

Prepelitele se spala bine , se scurg  si se condimenteaza cu sare si piper pe dinafara si pe dinauntru. Nu am folosit alte condimente pentru a ne putea bucura de savoarea carnii.  Apoi luam prepelitele pe rand si le umplem cu boabe de struguri (au intrat cate 3 boabe /bucata) si le aliniem in tava. Daca va raman boabe de struguri aruncati-le in tava , vor avea un gust deosebit si leveti adauga la garnitura.

Incalzim cuptorul si  ungem frumusel  prepelitele cu untul usor moale si le stropim cu jumatate din vin. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru vreo 30 de minute la o temperatura de 200 grade Celsius.  Dupa acest timp dam folia jos le stropim cu vinul ramas si le mai lasam vreo 10 -15 min cat sa se rumeneasca.

prepelite umplute cu struguri la cuptor

Se scot din tava si se servesc inainte de a se raci cu o garnitura de cartofi natur sau cartofi copti.  Nu uitati vinul aferent. Noi am servit un vin demidulce (ca de ala aveam in casa) si a mers bine .

TRUC – evitati sa folositi multe condimente , carnea este delicioasa in sine. Daca au ramas nemancate si carnea s-a intarit, puneti-le intr-un vas iena cu un strop de apa si vin si dati-le la cuptor pentu 10 min.

CategoriesCu carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *