P

Prepeliţe umplute cu struguri la cuptor

prepelite umplute cu struguri

Ati mancat vreodata carne de prepelita?  Daca nu, va recomand din tot sufletul ca atunci cand aveti ocazia sa nu ratati .  Aceasta carne  fina si savuroasa poate sa va duca cu gandul la festinurile de altadata ale boierimii sau la eleganta rustica a meselor lui Pastorel Teodoreanu. Pentru mine a fost prima experienta de acest gen si toate operatiile le-am efectuat chiar eu.

Nu am sa va povestesc cat de mult mi-a luat pana am oparit , curatat, parlit cele 10 prepelite care pe timpul verii si toamnei ne-au ”aprovizionat” cu oua delicate si sanatoase.  Am sa incerc insa sa va redau pe scurt ce am facut. Daca le luati gata jumulite si curatate e floare la ureche.

      INGREDIENTE:

– 10 prepelite (sau cate aveti)

– 1 ciorchine generos de struguri cu bobul mare

– sare, piper,

– 1 pahar vin demisec

– 100-150g unt

      PREPARARE:

Prepelitele se spala bine , se scurg  si se condimenteaza cu sare si piper pe dinafara si pe dinauntru. Nu am folosit alte condimente pentru a ne putea bucura de savoarea carnii.  Apoi luam prepelitele pe rand si le umplem cu boabe de struguri (au intrat cate 3 boabe /bucata) si le aliniem in tava. Daca va raman boabe de struguri aruncati-le in tava , vor avea un gust deosebit si leveti adauga la garnitura.

Incalzim cuptorul si  ungem frumusel  prepelitele cu untul usor moale si le stropim cu jumatate din vin. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru vreo 30 de minute la o temperatura de 200 grade Celsius.  Dupa acest timp dam folia jos le stropim cu vinul ramas si le mai lasam vreo 10 -15 min cat sa se rumeneasca.

prepelite

Se scot din tava si se servesc inainte de a se raci cu o garnitura de cartofi natur sau cartofi copti.  Nu uitati vinul aferent. Noi am servit un vin demidulce (ca de ala aveam in casa) si a mers bine .

 

TRUC – evitati sa folositi multe condimente , carnea este delicioasa in sine. Daca au ramas nemancate si carnea s-a intarit, puneti-le intr-un vas iena cu un strop de apa si vin si dati-le la cuptor pentu 10 min.

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *