Perioada postului, pe langa insemnatatea spirituala reprezinta si o provocare … culinara . Astazi va propun o salata consistenta din fasole ce poate fi servita atat la pranz dar si la cina. Eu ador salata asta si o fac des primavara si toamna indiferent daca e post sau nu.
Ingrediente:
– 250 g fasole fiarta
– 1 ceapa medie
– 2 catei usturoi
– 3-4 ridichi
– 2 linguri ulei de masline sau oricare altul
– 1 lingurita otet balsamic
– Sare, piper dupa gust
– 1 legatura mica de patrunjel
Mod de preparare:
Totul este foarte simplu. De regula, cand fac mancare din fasole pun niscaiva fasole deoparte pentru salata. Fasolea scursa se amesteca cu ceapa, usturoiul si ridichile taiate feliute subtiri. Toate aceste legume se rasfata cu ulei, otet, sare, piper , dupa gustul fiecaruia. La sfarsit presaram patrunjelul verde si plin de vitamine.
Salata-i gata!!! Fasolele sunt surse de proteine iar celelalte legume vin cu desaga plina de vitamine. Daca punem alaturi si niste painite cu seminte facute in casa, cina-i gata.
Pofta buna!