Cand vrei sa faci ceva rapid fara coacere, trufele te scot din impas. Daca am vazut ca este 1 martie si eu nu am facut nimic bun m-am mobilizat rapid sa execut ceva. Si uite asa, pana au ajuns baietii acasa, trufele stateau tantose in asteptare.
De baza sunt doua ingrediente ciocolata si smantana. Acestora li se adauga altele in cantitate mica pentru desavarsire. Eu am fost constransa de cantitatea de ciocolata pe care o aveam prin casa.
Ingrediente:
– 125 g ciocolata amaruie (cu continut ridicat de cacao)
– 100g smantana (eu folosesc cu 30% grasime)
– 1 lingura unt
– 2 linguri lichior de ciocolata
– 1 strop sare
– 2 linguri cacao pentru glazurat
Mod de preparare:
Smantana cu sarea o punem intr-o craticioara la bain marie si cand este aproape la punctul de fierbere, adaugam ciocolata rupta in bucatele. Acesta compozitie se amesteca bine pana se topeste ciocolata si totul este bine omogenizat. Luam de pe foc si adaugam untul si lichiorul de ciocolata. Voi puteti adauga esentele preferate sau alte bauturi.
Lasam la racorit apoi ducem vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Eu m-am grabit si l-am pus 1/2 de ora la congelator. A iesit super.
Cu o lingura luati din crema intarita si in podul palmelor formati bilute. Nu va speriati ca ele se vor topi un pic( este din cauza palmelor calde). Usor le dati drumul intr-un castronel cu cacao. Se trec prin cacao, apoi se duc iarasi la frigider.
Sunt delicioase si se pastreaza bine in frigider. Daca doriti sa le pastrati mai multe zile , indicat ar fi sa le tineti intr-un vas cu capac.
Mie mi-au iesit 15 bucati ce s-au ”topit” in gurile ”dinozaurilor”. Data viitoare vreau sa fac trufe cu ardei iute. Doritori?
Spor la prajiturit!!!!