Tortul de astazi e un tort simplu dar in acelasi timp special pentru ca e pentru Matei. Matei e primul meu copil si atunci cand l-am nascut, pret de o secunda timpul s-a oprit, soarele s-a destramat peste sufletul meu si prioritatile s-au schimbat in totalitate. Era cel mai cel (lucru obisnuit pentru o mama) si …uite asa au trecut 11 ani. Iubeste dulciurile dar sa nu fie prea dulci. Asa ca am facut rapid un tort nu prea dulce dar savuros.
Blat: 2 foi de pandispan coapte in tava de la aragaz. Am copt o foaie simpla si una cu cacao, fiecare din 5 oua, 5linguri zahar, 5 linguri faina . Tava mea e ceva mai mare asa ca daca aveti cuptor obisnuit merge blatul din 4 oua. La partea cu cacao adaugati o lingura de cacao.
Umplutura: 450 g smantana de calitate se pune la bain-marie si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga 200-250 g ciocolata (cu continut ridicat de cacao, sau de care va place) . Se amesteca bine pana ce toata ciocolata s-a topit si incorporat. Daca vreti sa fie mai dulce adaugati 2 linguri de zahar pudra. La aceasta compozitie mai puneti 100g unt si amestecati bine. Se da la rece pentru cel putin 30 minute.
Foile se taie in jumatate si se obtin 4 dreptunghiuri (eu am facut asa ca sa obtin forma unei diplome si am folosit doar 3, dvs. puteti opta pentru orice forma). Dintr-un compot de piersici fructele bine scurse se taie feliiute.
Tortul se asambleaza asa: 1 foaie pandispan galben, crema, felii piersici
1 foaie pandispan cacao, crema, felii piersici
1 foaie pandispan galben
Ca sa-l dichisim pe masura il imbracam cu frisca facuta din 450 g smantana si zahar cat doriti. Diploma dulce pentru micul matematician este gata!