Daca nu ar fi legume ar fi trist si eu nu as rezista. Imi plac legumele, imi place culoarea lor imbatatoare ce se furiseaza in farfurie, imi place gustul intens sau fin ce-si face culcus in mancare, imi place sa le vad la piata cum stau tantose si asteapta sa fie cumparate.
Tarta asta cu legume la gratar am inventat-o pentru sotul meu, care posteste de ceva vreme si uite ce a iesit! A iesit super delicioasa, legumele la gratar au un gust inconfundabil ce se regaseste cu prisosinta in aceasta tarta.
Simplu de facut, deci la treaba.
Ingrediente blat:
– 100g unt de cocos sau margarina
– 3-4 linguri apa
– 1 praf sare
– 1/2 lingurita praf de copt
– faina cateva maini, cat sa iasa un aluat relativ moale, ce se intinde usor;
Ingrediente umplutura:
– 2 dovlecei rotofei si fragezi
– 5-6 ciuperci marisoare
– 1/2 conserva de porumb fiert
– 1 ceapa potrivita
– 2-3 catei usturoi
– 2-3 linguri de ulei
– 2 linguri rase de gris
– sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Din untul de cocos (margarina), apa, faina , praf de copt si sare se face un aluat molicel. Cuptorul se incinge la 180-190 grade , timp in care intindem o foaie de aluat pe care o punem intr-o forma de tarta unsa cu ulei.
Foaia o intepam din loc in loc cu o furculita. O dam la cuptor si ne apucam de legume.
Dovleceii taiati felii grosute si ciupercile le ”gratarim” si apoi le lasam intr-un castron caci vor lasa ceva zeama. Apoi le taiem in cuburi generoase si le amestecam cu ceapa si usturoiul usor calite si boabele de porumb bine scurse.
Ca sa obtinem un oarece liant punem 2 linguri de gris ce va tine legumele. Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand blatul este aproape copt (se observa o colorare a blatului) se aseaza frumusel legumele si sa da iar la copt pentru cca 20 min.
Cam asta e, bun si sanatos! Daca o faceti astept impresii.