tarta cu dovlecei

 

Imi plac dovleceii dintotdeauna, dar asa ca anul asta nu mi-au placut niciodata. Dintr-o data parca am vazut alta fata a lor, am descoperit calitatile ascunse si potentialul culinar. Declar deschis anul dovleceilor in bucataria mea, s-au mai bine zis vedeta de sezon.

Dupa ce ne-am lins degetele dupa dovleceii la gratar cu pesto de marar, a venit randul tartei cu dovlecei. Recunosc, eu abia am reusit sa prind o feliuta, motiv pentru care trebuie sa repet experienta .

dovlecel4

Ca sa vedeti si voi cat de buna este va las reteta si sper ca o veti testa.

Ingrediente blat:

  • 100g unt
  • 1 galbenus
  • 150g faina
  • 2 linguri apa rece
  • Sare

Ingrediente umplutura:

  • 2 dovlecei din cei fragezi
  • 2 oua
  • 150g smantana
  • 100g cas sau o branza mai moale
  • 100g gorgonzola
  • 1 lingura gris
  • nucsoara, sare

Mod de preparare:

Aluatul de tarta se face rapid amestecand ingredientele mentionate: untul, galbenusul, apa, sarea si faina. Se amesteca atat cat sa se incorporeze bine ingredientele dupa care se da la rece pentru cel putin o ora. Eu de regula fac seara aluatul iar a doua zi imi este foarte usor sa fac o tarta.

Aluatul se intinde cu sucitorul pe o planseta cu faina. Se lucreaza cu miscari usoare deoarece aluatul este destul de tare si casant. Foaia se pune intr-o tava de tarta cu diametrul de 24-26 cm.

Dovlecelul se spala si se taie felii subtiri. Se presara cu sare si se lasa cca. 15 minute pentru a elimina apa. Se scurg apoi bine de apa.

Peste foaia de tarta se aseaza un rand de dovlecei.

 

tarta cu dovlecei1

 

Batem ouale si le amestecam cu smantana, sarea, nucsoara si casul dat pe razatoare. Turnam aceasta compozitie peste dovlecei.

Puneam alt rand de dovlecei si gorgonzola rupta in bucatele.

Dam tarta la cuptor pentru cca. 30-40 de minute la 190 de grade. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil.

Gand este gata o lasam sa se racoreasca  putin si o mancam plini de bucurie. Daca aveti si o bere rece atunci e si mai bine.

tarta cu dovlecei2

Spor dragilor!

 

 

 

  1. titi says:

    este bună că nu conține grăsime bună ptr. cei care țin o dietă ,am să încerc și eu numi că în loc de gorgonzola nu merge altceva sincer nici nu știu cum arată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *