T

Tort colorat pentru copii

tort piscoturi3

Am ramas datoare cu reteta acestui tort colorat pentru copii. De ziua copiilor mei incerc sa inventez cate ceva care ar putea sa-i incante sau sa se potriveasca cu cate ceva din pasiunile sau preocuparile lor.

Uite asa s-a nascut tortul asta plin de culoare, tocmai pentru a exprima bucuria copiilor, efervescenta anotimpului de vara si bineinteles placerea mea de a-i surprinde pe degustatori.

De data asta au intervenit in joc si niste piscoturi pentru ca lui Horia i se parea nostim “gardutul”.

Ingrediente blat:

  • 6 oua mari
  • 180g zahar
  • 100g faina
  • 50g nuca macinata (migdale)
  • 50g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1kg smantana (peste 30% grasime)
  • 75g zahar
  • 250g fructe de sezon (capsune, zmeura, cirese, caise etc)
  • 150g ciocolata (peste 50%cacao)

Decor:

  • 15 piscoturi
  • drajeuri colorate
  • panglica

Mod de preparare blat:

Pentru blat vom folosi o tava cu diametrul de 26cm, cu fund detasabil. Pentru blat dar si pentru creme am apelat la ajutorul lui Kitchen Assistent de la Electrolux.

Modul de preparare este asemanator cu cel al pandispanului clasic. Ouale se mixeaza cu zaharul cel putin 10 minute, dupa care, cu ajutorul unei spatule (amestecand incet, cu miscari circulare de jos in sus) incorporam faina, cacaoa, praful de copt si nucile.

Tava o tapetam cu hartie de copt si incalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Coacem blatul timp de 25-30 de minute si il lasam la racit in tava.

Cand este complet rece il taiem pe laterala, astfel incat sa obtinem 2 foi. Partea care a fost la fundul tavii va fi foaia de deasupra .

Mod de preparare crema:

Smantana o impartim in 2 parti :

  • prima parte, cca.700g de smantana o mixam cu zaharul pana obtinem o frisca de casa tare. In caz ca nu ajunge la consistenta dorita, adaugati un plic de intaritor de frisca.

Noua ne place frisca mai acrisoara, asa ca pun putin zahar. Daca doriti mai dulce mai puteti adauga 2-3 linguri de zahar.

Din aceasta compozitie cam 300 de grame va fi amestecata cu fructe, iar ce a ramas va fi pentru decorarea exterioara a tortului.

  • pentru a doua crema facem un ganache de ciocolata.

Intr-o oala cu fund dublu punem 300ml smantana la foc mic mic. Atunci cand s-a infierbantat smantana adaugam ciocolata rupta in bucatele. Luam vasul de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata si se incorporeaza total in smantana. Aceasta compozitie se da 2-3 ore la rece, dupa care se mixeaza pentru aerare.

tort piscoturi4

Montarea tortului:

In tava in care am copt blatul punem o foaie, dupa care adaugam compozitia de frisca cu fructe. Dam la rece pentru cel putin 30 de minute.

Adaugam crema ganache peste crema cu fructe. Punem ultima foaie si imbracam tortul cu frisca pusa deoparte inclusive si pe laterala pentru a se lipi piscoturile.

tort piscoturi1

Taiem piscoturile in jumatati si le asezam de jur imprejurul tortului. Pentru a obtine un aer festiv putem lega tortul, peste piscoturi, cu o panglica colorata.

Decoram tortul cu drajeuri colorate si il dam la rece pentru cateva ore. Drajeurile se pot adauga chiar inainte de servire deoarece exista riscul sa se topeasca partial si sa dea un aspect neplacut.

Optional putem insiropa blatul.

tort piscoturi2

Tortul colorat pentru copii este gata.

Sa aveti spor!

CategoriesTorturi
          1. Diana says:

            Oare ti-am mai spus ca fiica nasei mamei mele se numeste … DANA BURLACU ? 🙂
            Zi frumoasa-ti doresc , Dana !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *