Sa faci o inghetata de casa nu-i mare lucru si chiar merita . Asa stii ca inghetata contine fructe adevarate si nu doar arome artificiale! Cand m-am vazut cu o ladita de cirese m-am apucat de treaba: inghetata de cirese, compot de cirese pentru iarna, pandispan cu cirese si bezea. Azi povestim despre inghetata ca tot e cald si cineva mi-a recomandat-o impotriva stresului.

    Ingrediente:

–         500g cirese fara samburi

–         1 cana zahar

–         2 cani lapte (cana  cam de 250 ml)

–         3 galbenusuri

   Mod de preparare:

 

   Ciresele bine spalate si curatate de samburi se paseaza  cu un blender.  Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc. Peste ele se toarna laptele fierbinte cate putin . Cand totul este incorporat se pune la foc mic si se tot amesteca pana compozitia se ingroasa putin. Vedeti ca exista riscul sa se branzeasca compozitia daca o tineti prea mult la foc.

Dupa ce s-a racorit bine se amesteca cu fructele pasate si se da la congelator.

Din cand in cand se amesteca compozitia pentru a nu se forma gheata.

Asta-i tot. Fructele pot fi in functie de sezon. E delicioasa si racoroasa.

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *