Sa faci o inghetata de casa nu-i mare lucru si chiar merita . Asa stii ca inghetata contine fructe adevarate si nu doar arome artificiale! Cand m-am vazut cu o ladita de cirese m-am apucat de treaba: inghetata de cirese, compot de cirese pentru iarna, pandispan cu cirese si bezea. Azi povestim despre inghetata ca tot e cald si cineva mi-a recomandat-o impotriva stresului.
Ingrediente:
– 500g cirese fara samburi
– 1 cana zahar
– 2 cani lapte (cana cam de 250 ml)
– 3 galbenusuri
Mod de preparare:
Ciresele bine spalate si curatate de samburi se paseaza cu un blender. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc. Peste ele se toarna laptele fierbinte cate putin . Cand totul este incorporat se pune la foc mic si se tot amesteca pana compozitia se ingroasa putin. Vedeti ca exista riscul sa se branzeasca compozitia daca o tineti prea mult la foc.
Dupa ce s-a racorit bine se amesteca cu fructele pasate si se da la congelator.
Din cand in cand se amesteca compozitia pentru a nu se forma gheata.
Asta-i tot. Fructele pot fi in functie de sezon. E delicioasa si racoroasa.