Mai exista cineva care nu a mancat salata Waldorf?
Daca da nu-i problema, reteta e foarte simpla iar rezultatul e plin de vitamine. Reteta originala continea telina, mere, nuci, struguri, smochine si maioneza. Ulterior ea a suportat modificari in functie de preferintele bucatarilor si au fost adaugate piept de pui, morcov si alte ingredient. Eu o prefer fara carne ca sa ma pot bucura de gustul legumelor. In post se poate face fara maioneza doar cu zeama de lamaie si ceva ulei.
Preparare pas cu pas salata Waldorf
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 1 telina mijlocie
– 2 mere potrivite
– 2 morcovi
– o mana de miez de nuca
– 10-15 boabe de struguri mari
– maioneza (cam cate o lingura pentru fiecare portie)
– sare si piper dupa gust
– jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Legumele se curata si se spala bine. Fructele se spala si se sterg cu un servet de hartie.
Telina se da pe razatoarea mare (sau se taie cuburi) si se stropeste cu zeama de lamaie , asta ca sa nu se oxideze. Se adauga merele (eu le pun cu coaja) si morcovul dupa care mai stoarcem ceva zeama de lamaie. Aruncam o mana de nuci si boabele de struguri taiate in doua.
La sfarsit punem ingredientul liant, adica maioneza. Eu va recomand sa o faceti in casa, maioneza din marketuri e plina de aditivi. Bineinteles ca la final sarea si piperul vor desavarsi gustul. Salata se poate decora cu boabe de struguri si nuci.
Pentru o varianta mai usoara , in loc de maioneza se poate folosi un sos de iaurt. Asta inseamna ca amestecam cateva linguri de iaurt grecesc cu putin ulei de masline (sau vegetal), sare si zeama de lamaie.
Toate ingredientele se amesteca, se aseaza salata in boluri individuale (sau nu) si se decoreaza cu boabe de strugure si miez de nuca.
Asta e tot, asa ca-i simplu?
Pofta buna!