A doua tema din cadrul ” Inspiration Food Marathon” organizat de Electrolux este “Italian pasta’’. O tema generoasa as putea spune, gandindu-ne la varietatea mare de paste si la toate combinatiile de ingrediente ce ar putea intra in joc.
Pastele pe care le-am ales de data asta sunt clasice , iar simplitatea lor este detronata de gustul absolut divin. Daca va place ce vedeti aici m-ar ajuta comentariile dumneavoastra precum si like-urile de pe pagina de facebook.
Ingrediente:
– 400g de tagliatelle
– 2-3 manunchiuri de busuioc proaspat
– 4-5 catei de usturoi
– 80 g de muguri de pin prajiti si raciti
– 200ml ulei de masline
– 3 -4 linguri de parmezan ras
– sare de mare
Mod de preparare:
Inainte de a pune pastele la fiert preparam pesto, acel sos nelipsit din bucataria italiana.
Prima data mixam uleiul de masline cu mugurii de pin, usturoiul si sarea de mare. Se adauga apoi frunzele de busuioc (eu am folosit busuioc proaspat din productia proprie dar gasiti in magazinele mari la raionul de legume)si se mixeaza iar. Cand s-a obtinut o pasta groasa si omogena se toarna parmezanul ras si se amesteca cu o lingura de lemn.
Cand pesto e gata punem pastele la fiert. Intr-o oala mare punem 4-5 l de apa la fiert . Atunci cand apa bolboroseste dam drumul pastelor in apa clocotita si le amestecam usor. Le fierbem atat cat ne este sugerat pe pachet. Daca pastele sunt facute in casa se vor fierbe mai repede.
Pastele se scurg bine iar peste ele se adauga sosul pesto. Se amesteca usor pentru a se incorpora bine sosul. Deasupra lor presaram putin parmezan si decoram cu cateva frunze de busuioc.
Masa-i gata!
Buon appetito!