Saratelele sunt la mare cautare, merg bine ca aperitiv, ca rontaiala la televizor sau langa o bere. Nu va povestesc prea multe pentru ca bate Craciunul la usa si treaba e neterminata. Trec direct la reteta.
Ingrediente:
– 200g unt
– 200g smantana
– 150 ml lapte
– 3 oua (din care unul pt.uns)
– 250g branza sarata (telemea, de burduf)
– drojdie cat o nuca mai mare
– mac, chimen
– faina cat cuprinde pentru un aluat taricel
– sare (daca branza nu este sufficient de sarata)
Mod de preparare:
Aluatul trebuie facut cu cateva ore inainte de coacere. Eu il fac seara iar dimineata ma apuc de treaba.
Toate ingredientele le amestecam bine pentru omogenizare . La sfarsit adaugam faina si facem un aluat ceva mai tare, dar care poate fi intins cu usurinta.
Aluatul se da la rece pentru cateva ore. Apoi el intinde cu sucitorul si se taie fasii. Se ung cu ou batut si se presara cu mac si chimen. Eu pun chimen si in aluat.
Se coc la 180 de grade in cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.
Din cantitatea asta de aluat eu am copt 7 tavi de saratele, un pic peste 1kg.
Spor la treaba dragii mei!