C

Campionatul International de Gatit in Aer Liber, Iasi 2013 prin ochi de blogger

Campionatul de gatit2

Weekend-ul ce a trecut a fost unul plin de emotii, experiente noi, prieteni vechi si noi. Dupa cum bine stiti, am participat la Campionatul International de Gatit in Aer Liber- Iasi 2013, organizat de Asociatia A.C.E.E.A , categoria amatori si ma bucur ca am facut acest pas. Anul trecut Campionatul De Gatit m-a adus in echipa lui Uica pe neasteptate (Uica mi-e dor de tine si de doamna Geta), anul acesta am pasit singura si cu mari emotii .

Deci treaba a stat cam asa. Initial am vrut sa particip la Cupa Bloggerilor, pentru ca asta mi se parea cea mai ok sectiune in raport cu statutul meu. Deoarece   nu am reusit sa conving bloggerii culinari ieseni sa participe ( Iulia stie ca m-am straduit) am zis sa iau taurul de coarne…si m-am inscris la doua categorii (sectiunea amatori):desert festiv si patiserie (coffe break).

Prima zi -30 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi

Agitatia mare din Piata Unirii, bucatarii lustruiti, juriul international cu prestanta si toate preparatele indelung gandite si foarte fancy imi dadeau o stare de agitatie…stare ce s-a prelungit pe parcursul intregii zile.

Cu ce preparate am participat la Campionatul International de Gatit

La categoria desert festiv am participat cu 3 preparate:

Campionatul de gatit5

–         Panna cotta cu crema de whisky si pere caramelizate

–         Minitortulete Lemon Drizzle

Campionatul de gatit

–         Tarte cu spuma de ciocolata si chili

Emotiile s-au atenut dupa ce a trecut juriul si m-am intalnit cu prietenii  : Simona, Laura, Miha, Adela…am cunoscut alte fete pasionate in ale prajituritului :Rosana si Nicoleta (Cuptorul Moldovencei) iar afara la ceaune gateau din sacii cu surprize :Alice, Iulian, Petronel si multi altii.

Bloggerite de Iasi2

A doua zi -31 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi

Ziua a doua a fost cu mai mult calm din partea mea chiar daca in noaptea de dinainte a trebuit sa coc 4 preparate (atat am reusit).

La sectiunea patiserie-coffe break am aparut cu:

 

–         Muffins cu stafide si nuci

–         Brownie cu fistic

Campionatul de gatit.11jpg

–         Fursecuri cu migdale si cirese confiate

–         Crackers cu seminte de floarea soarelui si mac

 

Stiu ca preparatele meu erau copii mici pe langa ce au pregatit restaurantele de 3-4 stele, dar de data asta vicepresedintele juriului m-a laudat pentru tehnica si produse….asta e wow !

 

Sa va arat cam ce fac restaurantele:

Campionatul de gatit.8jpg

 

 

Afara avea loc gatitul live (tot amatori si profesionisti) la ceaune , cratiti si cuptoare. Din pacate , eu a trebuit sa stau inauntru pe toata durata expozitiei, asa ca, nu am iesit decat de vreo 2 ori pe acolo. Afara era incitant si spectaculos, pacat ca vremea nu a fost tocmai favorabila.

Pentru ca au fost conjuncturi favorabile socializarii as vrea sa multumesc:  colectivului Good Point pentru colaborare, lui Vlad Ciocan, chef la restaurantul Mamma Mia pentru ca a facut pe translatorul pentru mine, grupului Umami pentru spiritul prietenos si preparatele delicioase …, doamnei Anca de la restaurantul Ciric pentru vorbele frumoase si invitatie, Iuliei Dragut si lui Radu Zarnescu pentru incurajari si profesionalism si nu in ultimul rand Simonei care a venit sa ma incurajeze si mi-a pus la dispozitie  mai multe imagini.

Campionatul de gatit.3jpg

Una peste alta a fost frumos si mi-a dat ceva incredere in mine.

Rezultatele au fost bune : am obtinut aur la patiserie si bronz la desert festiv.

Cu siguranta voi mai participa caci trebuie sa evoluez!

 

CategoriesParticipari
  1. blank
    Diana says:

    Felicitari pentru premii. Si uite-asa am mai „cunoscut” o ieseanca talentata. Cum am spus si pe blogul lui Alice, sunteti niste norocoase ca ati putut participa la aceste evenimente. Ma bucur ca am avut ocazia sa iti pasesc pragul. Imi place blogul tau, si, spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca nu il stiam.

  2. blank
    Alina Vicu says:

    Felicitari pentru articolul minunat, pentru preparatele gatite si nu in ultimul rand pentru premiul bine meritat!
    Asa mi-i de drag Iasul si asa dor imi e de el… Tare rau imi pare ca n-am avut cum sa vin, dar las’ ca ma prezint la anu’ sa gust din bunatatile tale. 😉

  3. blank
    Ghindaa says:

    Bravo pt curaj si atitudine. Esti foarte talentata. Prajiturile tale aratau grozav.Fireste ca restaurantele de 4 stele au produse de exceptie.Dar depinde si ce gust aveau.Mi-as dori pt tine sa iti deschizi propria afacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *