Weekend-ul ce a trecut a fost unul plin de emotii, experiente noi, prieteni vechi si noi. Dupa cum bine stiti, am participat la Campionatul International de Gatit in Aer Liber- Iasi 2013, organizat de Asociatia A.C.E.E.A , categoria amatori si ma bucur ca am facut acest pas. Anul trecut Campionatul De Gatit m-a adus in echipa lui Uica pe neasteptate (Uica mi-e dor de tine si de doamna Geta), anul acesta am pasit singura si cu mari emotii .
Deci treaba a stat cam asa. Initial am vrut sa particip la Cupa Bloggerilor, pentru ca asta mi se parea cea mai ok sectiune in raport cu statutul meu. Deoarece nu am reusit sa conving bloggerii culinari ieseni sa participe ( Iulia stie ca m-am straduit) am zis sa iau taurul de coarne…si m-am inscris la doua categorii (sectiunea amatori):desert festiv si patiserie (coffe break).
Prima zi -30 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi
Agitatia mare din Piata Unirii, bucatarii lustruiti, juriul international cu prestanta si toate preparatele indelung gandite si foarte fancy imi dadeau o stare de agitatie…stare ce s-a prelungit pe parcursul intregii zile.
Cu ce preparate am participat la Campionatul International de Gatit
La categoria desert festiv am participat cu 3 preparate:
– Panna cotta cu crema de whisky si pere caramelizate
– Minitortulete Lemon Drizzle
– Tarte cu spuma de ciocolata si chili
Emotiile s-au atenut dupa ce a trecut juriul si m-am intalnit cu prietenii : Simona, Laura, Miha, Adela…am cunoscut alte fete pasionate in ale prajituritului :Rosana si Nicoleta (Cuptorul Moldovencei) iar afara la ceaune gateau din sacii cu surprize :Alice, Iulian, Petronel si multi altii.
A doua zi -31 martie Piata Unirii, Hotel Unirea Iasi
Ziua a doua a fost cu mai mult calm din partea mea chiar daca in noaptea de dinainte a trebuit sa coc 4 preparate (atat am reusit).
La sectiunea patiserie-coffe break am aparut cu:
– Muffins cu stafide si nuci
– Brownie cu fistic
– Fursecuri cu migdale si cirese confiate
– Crackers cu seminte de floarea soarelui si mac
Stiu ca preparatele meu erau copii mici pe langa ce au pregatit restaurantele de 3-4 stele, dar de data asta vicepresedintele juriului m-a laudat pentru tehnica si produse….asta e wow !
Sa va arat cam ce fac restaurantele:
Afara avea loc gatitul live (tot amatori si profesionisti) la ceaune , cratiti si cuptoare. Din pacate , eu a trebuit sa stau inauntru pe toata durata expozitiei, asa ca, nu am iesit decat de vreo 2 ori pe acolo. Afara era incitant si spectaculos, pacat ca vremea nu a fost tocmai favorabila.
Pentru ca au fost conjuncturi favorabile socializarii as vrea sa multumesc: colectivului Good Point pentru colaborare, lui Vlad Ciocan, chef la restaurantul Mamma Mia pentru ca a facut pe translatorul pentru mine, grupului Umami pentru spiritul prietenos si preparatele delicioase …, doamnei Anca de la restaurantul Ciric pentru vorbele frumoase si invitatie, Iuliei Dragut si lui Radu Zarnescu pentru incurajari si profesionalism si nu in ultimul rand Simonei care a venit sa ma incurajeze si mi-a pus la dispozitie mai multe imagini.
Una peste alta a fost frumos si mi-a dat ceva incredere in mine.
Rezultatele au fost bune : am obtinut aur la patiserie si bronz la desert festiv.
Cu siguranta voi mai participa caci trebuie sa evoluez!
Minuata experienta! Felicitari !!!
Dana la anul va fac si eu o vizita! Macar sa gust din bucatele voastre! Ai prezentat niste produse minunate! Felicitari si pentru medalii!
Prajiturelele tale aratau minunat! Mi-ai facut o pofta de-mi ploua-n gura!! 🙂
Felicitari pentru premii. Si uite-asa am mai „cunoscut” o ieseanca talentata. Cum am spus si pe blogul lui Alice, sunteti niste norocoase ca ati putut participa la aceste evenimente. Ma bucur ca am avut ocazia sa iti pasesc pragul. Imi place blogul tau, si, spre rusinea mea, trebuie sa recunosc ca nu il stiam.
Felicitari pentru articolul minunat, pentru preparatele gatite si nu in ultimul rand pentru premiul bine meritat!
Asa mi-i de drag Iasul si asa dor imi e de el… Tare rau imi pare ca n-am avut cum sa vin, dar las’ ca ma prezint la anu’ sa gust din bunatatile tale. 😉
Felicitări pentru premii! Le meriți cu prisosință!
Felicitări pentru premii, muncă și curaj.
Mie-mi curge încă din gură după tortul lemon-drizzle. Le-am văzut live și când mi-ai mai zis că-s și puțin acrișoare, oh my.
felicitari Dana ! Ai fost grozava !
Bravo pt curaj si atitudine. Esti foarte talentata. Prajiturile tale aratau grozav.Fireste ca restaurantele de 4 stele au produse de exceptie.Dar depinde si ce gust aveau.Mi-as dori pt tine sa iti deschizi propria afacere.