De curand am primit un pachet de cous cous cu flori. Am ramas surprinsa de existenta acestui produs, mai ales ca nici macar nu stiam ca exista asa ceva.
Bineinteles ca eram curioasa si a trebuit sa gust , sa simt , sa va povestesc.
Cous cous-ul cu flori e ceva ce se pregateste foarte repede si poti improviza rapid un desert sau chiar un mic dejun plin de energie. Florile sunt pline de arome: trandafir, hibiscus, albastrele, levantica…pe care le-am potentat cu putin sirop de artar , primit in dar de la Cornelia Volino, un mare chef al Canadei.
Ingrediente:
– 1 pachet cous cous cu flori
– 1/2 l de apa fierbinte
– sirop de artar
– flori comestibile proaspete pt. décor
Mod de preparare:
Cous cous-ul cu flori se pune intr-un castron. Peste acest continut se toarna apa fierbinte, se acopera castronul si se lasa asa vreo 5 minute.
Imediat dupa aceea, cu o furculita se amesteca si se aereaza cous-cous-ul . Apoi se pune in farfurii, se adauga flori comestibile in stare proaspata ( eu am folosit albastrele si caltunasi) si sirop de artar.
Totul decurge foarte rapid , are savoare si intai de toate ingredientul principal are calitati nutritionale. Recunosc ca m-a surprins gustul, textura si ineditul in sine.
Daca doriti si o altfel de reteta mai gasiti un cous cous cu varza de Bruxelles iar la Andra am vazut o reteta de cous cous cu rodie si masline.
Spor in toate!