Vara gatim mancaruri mai rapide, asa ca azi va aduc rondele de somon cu cous cous si legume caramelizate.
Somonul este un peste ce se gateste rapid, are gust bun si contine cantitati ridicate de vitamine, minerale si acizi grasi Omega3.
Am ales varianta de prajire la tigaie fara ulei deoarece este o metoda rapida la care somonul se preteaza foarte bine. Cous cous-ul si legumele caramelizate vin alaturi si fac din aceasta farfurie o bucurie. Cel putin asta au spus baietii mei si eu confirm.
Preparare pas cu pas rondele de somon cu cous cous si legume
Ingrediente 2 persoane:
- 2 rondele de somon
- 1 ceasca cous cous
- 2 cesti apa
- 2 morcovi
- 1 dovlecel mic
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras
- 2 linguri ulei
- 2-3 linguri sos de soia
- 1/2 lamaie
- fulgi chili (optional)
- 1 lingura otet balsamic
- sare/piper
Mod de preparare:
Deoarece somonul se gateste foarte repede trebuie sa pregatim mai intai legumele. Acestea se curata, se spala si se curg bine de apa.
Dovleceul si morcovii se taie in fasii subtiri. Eu am un peeler cu zimti care este de folos pentru aceasta operatiune. Daca nu aveti asa ceva taiati cu un cutit bine ascutit.
Ceapa se taie fideluta, la fel si ardeiul gras.
Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se pun legumele pregatite. Se amesteca usor apoi se adauga sosul de soia si fulgii de chili. Nu se pune sare deoarece sosul de soia este sarat. La final se adauga otetul balsamic.
Legumele nu trebuie sa fie foarte moi ci sa-si pastreze putin din textura lor.
Pentru prepararea cous cous-ului se urmeaza indicatiile de pe cutie. De regula la o masura de cous cous se folosesc doua masuri de apa. Asadar apa cu putina sare se infierbanta si se toarna peste cous cous. Vasul se acopera cu un capac si se lasa asa aproximativ 5 -7 minute. Dupa ce trece acest timp el se amesteca si se mai condimenteaza daca este nevoie.
Somonul se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tigaie de buna calitate acesta se va praji fara ulei. Se infierbanta tigaia si se aseaza somonul. Se lasa cate cca.3-4 minute pe fiecare parte.
Timpul de prajire depinde si de marimea/grosimea somonului. Pentru o patrundere buna recomand si folosirea capacului, mai ales dupa ce intoarceti pestele de pe o parte pe alta.
Ultima parte este cea mai simpla, adica aranjarea in farfurie.
Pe o farfurie plata si ceva mai mare punem somonul, jumatate din cous cous, iar deasupra legumele caramelizate.
Nu uitati de putina lamaie pentru peste.
Sper ca v-am inspirat putin cu aceste rondele de somon cu cous cous si legume, asa ca spor la gatit!
Pentru alte reteta cu peste dati clic aici.