M

Madlene sau madeleines

madlene6

Cand eram mici mama ne facea madlene la sarbatori.  Erau momente pline de miresme si gusturi unice. Dintr-o carticica mica plina de retete, aparuta in anii ’70 este reteta . Carticica este la mine acum si uneori o folosesc cu drag pentru ca are retete de baza si mai ales are adunate multe amintiri din copilarie.

M-am hotarat sa fac madlene atunci cand am vazut ce oferta faina de Paste au cei de la Frarom .  Mama folosea pentru copt niste cosulete metalice, acum exista varianta mult mai comoda: forma de silicon pentru madlene.

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 4 oua
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare:

Untul impreuna cu zaharul se mixeaza pana devine spumos. Se adauga ouale, unul cate unul pana se incorporeaza in compozitie.

La sfarsit adaugam coaja de lamaie si faina treptat. Compozitia este una cremoasa.

Pentru a coace aceste minunate prajiturele numite madeleines sau madlene am folosit  forma speciala de silicon de la Frarom.  In aceasta forma neunsa se pune compozitia cu lingura sau cu ajutorul unui pos.

madlene

Am copt 4 forme deci 36 de madlene aromate.  Madlenele se coc circa 35 de minute la 180 de grade, pana se rumenesc usor.

Cand sunt coapte se scot din forme, dar nu inainte de a se racori putin. Se pudreaza bine cu zahar vanilat si se servesc cu placere  alaturi de cafea sau ceai ori ca desert.

madlene2

Madlenele se includ in categoria prajiturilor rapide fara complicatii. Imi place la nebunie textura usor crocanta pe margini si mijlocul pufos si aromat.

Spor la prajiturit!

madlene4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *