Asta e fain in bucatarie, poti face ce combinatii iti trec cap, poti experimenta gusturi, texuri si culori.
Intr-o zi eram in cautare de ceva dragut si sanatos pentru copiii ce vin la atelierele de experimente culinare…si am gasit o varianta de salata curcubeu.
Salata curcubeu a fost vedeta si anul trecut la Food Revolution Day , fiind salata recomandata de Jamie Oliver. Atunci noi am folosit legume de sezon dar le-am amestecat in bol.
Acum alta e situatia. Am vazut aranjarea ingredientelor dupa modelul unui curcubeu adevarat si tare mi-a placut. Faina idee, asa ca am reprodus curcubeul in farfurie cu ingrediente ce le-am avut la indemana. Multe legume inseamna multe vitamine dar si minerale.
Pentru o asemenea salata se pot folosi:
- rosii, ridichi, ardei capia rosu …pt. culoarea rosie
- morcov, ardei gras portocaliu, dovlecel…pt. culoarea portocalie
- porumb, ardei galben…pt. culoarea galbena
- salata verde, mazare, spanac, patrunjel, ceapa verde…pt. culoarea verde
- varza rosie, sfecla rosie, loboda…pt. culoarea indigo
- mai greu a fost pt. albastru
Pe o farfurie alba intinsa si de dimensiuni mari se aseaza ingredientele pe rand, in siruri , dupa imaginatia fiecaruia.
Separat se pregateste dresingul format din ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Acesta se adauga la salata in momentul servirii.
Salata Curcubeu este gata rapid si combina multe gusturi, adica curcubeu pe cerul gurii.
La atelier, Teodora a ales un alt mod de aranjare ce m-a inspirat si pe mine. Si noi invatam de la copii si asta inseamna satisfactia muncii.
Sa aveti pofta si nu uitati sa mancati multe legume proaspete.
Superbe culori!
Mai lipsesc cateva la numar :).