F

Fursecuri- inimi de ciocolata

Un nou episod cu retete propuse pentru Sf. Valentin ne aduce in acelasi decor: inimioare, inimioare, inimioare …. de data asta vor fi inimi de ciocolata, sau mai bine zis inimi glazurate. O reteta simpla de fursecuri care prin decor si maiestrie (bineinteles alaturi de iubire) poate uimi  si rasfata papilele gustative.

Aluatul este unul obisnuit de fursecuri fragede cu unt, nota personala o aduce insa apa de trandafiri potentata de ciocolata neagra.

Totul este relativ simplu, doar un pic de rabdare avem nevoie, mai ales la decorat.

     Ingrediente aluat:

–         200g unt

–         50 g zahar

–         1 ou

–         un strop  sare

–         1 lingura apa de trandafiri (sau inlocuiti cu ce aroma va place)

–         350 g faina (aici cantitatea poate varia in functie de marimea oului, grasimea untului)

   Glazura:

–       100g  ciocolata cu continut ridicat de cacao (peste 50%)

–       3-4  linguri lapte

  Mod de preparare:

Pregatim aluatul astfel: untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, praful de sare iar ulterior oul si apa de trandafiri. Se adauga  faina cernuta obtinandu-se un aluat care sa nu fie foarte tare. Aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru minim 30 de minute.

Pornim cuptorul la 180 grade Celsius iar  aluatul se intinde cu sucitorul intr-o foaie nu foarte subtire, cam de 0,5cm.  Aceasta se decupeaza sub forma de inimioare de diferite marimi . Eu am folosit 4 marimi diferite.

Ele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit cca. 12-15 minute.
Fursecurile inimi de ciocolata se coc foarte repede asa ca stati cu ochii pe ele.

 

 

Cand sunt reci se glazureaza cu ciocolata topita. Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu cateva linguri de lapte.

Atunci cand ciocolata este topita se opreste focul  se ia cate o inima , se inmoaie partial in ciocolata, se scutura si se aseaza pe o hartie de copt curata. De asemenea cu un pos se pot face modele liniare sau orice altceva va trece prin cap. Se dau la rece pentru o racire completa.

Nu uitati ca acestea sunt destul de fragile, asa ca lucrati cu grija.

 

 

Fursecurile se pastreaza in cutii metalice, astfel rezista cel putin o saptamana.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *