Capsunile sunt fructele mele preferate. Imi place sa le privesc cum cresc ele dolofane si pistruiate, imi place sa le simt aroma innebunitoare, ador sa intru in hora retetelor cu capsuni dar mai ales imi place sa le mananc. As putea manca in nestire capsuni de tot felul: simple, cu frisca, tarte, torturi, inghetata etc.
Astazi am facut o inghetata de capsuni (am mai avut niste tentative dar mancam capsunile inainte de a face ceva cu ele). De regula folosesc trei retete de inghetata iar acum am optat pentru cea mai simpla dintre ele.
Ingrediente :
– 700g capsuni coapte
– 300g de smantana nu foarte grasa
– 2-3 linguri de zahar
– 1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Capsunile se spala si se scurg bine, dupa care se paseaza. Smantana se bate cu zaharul si zaharul vanilat pane se obtine o frisca nu foarte densa. Peste frisca turnam capsunile pasate si le amestecam pana se omogenizeaza.
Aceasta compozitie se pune intr-un vas ce se poate inchide si se da la congelator. Cel putin o data pe ora , compozitia se amesteca pentru a nu se forma cristale de gheata. Cam in 5-6 ore inghetata este bune de servit.
Nimic mai simplu.
Va astept si la alte retete de inghetata si nu numai.