Nu exista desert mai rapid decat crumble. Cred ca acest desert de vara ne poate scoate din impas de cate ori suntem presati de timp ori daca apar musafiri pe neasteptate . Totul e sa avem prin casa niste fructe zemoase si aromate.

Weekendul asta am facut de doua ori crumble cu piersici, asta deoarece dupa prima degustare s-a votat ca neaparat trebuie repetata experienta. Eu am folosit piersici  si banuiti cat de parfumate sunt.  Stiti cum mirosea in casa? … piersica fructata, vanilie…de vis.

Reteta asta este pentru 4 portii si am folosit 4 vase individuale de ceramica rezistenta. De asemenea se poate folosi un singur vas de ceramica mai mare. Varianta cu portii individuale mi se pare mult mai comoda, mai ales la servire.

  Ingrediente:

–         4 piersici

–         4 lingurite rase de zahar brun

Pentru aluatul de deasupra:

–         25 g fulgi de ovaz

–         100g de faina

–         50 g de zahar brun

–         80g unt topit (untul poate fi si de cocos, cacao )

–         un strop de vanilie

Mod de preparare:

Piersicile spalate se taie bucatele si se pun in formele de ceramica. Deasupra se presara cate o lingurita de zahar brun. Pentru un gust mai inedit puteti adauga si  putina lavanda.

 

 

Pentru aluat amestecam toate ingredientele solide dupa care turnam untul topit si vanila. Amestecam toate si vom obtine un aluat sfaramicios pe care il punem cu mana deasupra piersicilor.

 

 

Punem formele in cuptorul preincalzit la 180 de grade si  le lasam acolo cam 25-30 de minute, asta cam cat se rumeneste usor aluatul, cat lasa fructele zeama sau cat ii innebunim pe vecini cu mirosul.

Crumble se serveste caldut dar merge perfect si rece mai ales in zilele de vara. Putem adauga alaturi o lingura de inghetata, sorbet sau mascarpone.

Crumble cu piersici este asa cum il vedeti in poze: crusta usor crocanta si fructe zemoase si parfumate in interior.

 

 

Spor la prajiturit!

 

CategoriesPrajiturici
  1. Pingback:My Paris Kitchen de David Lebovitz și-o tartă cu nectarine cu înghețată de casă - KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *