Guguluf de iarna

Iarna , pe  timp de seara, o prajitura cu nuci, stafide, migdale si ghimbir  e un prilej de reuni familia in jurul mesei.  Mirosul de ghimbir cu unduiri de scortisoara  acopera vajaitul de afara  si zambetul se va instala pe chipurile celor ce adulmeca prin casa.

Totul e atat de simplu incat zic ca merita incercat candva sau chiar de Craciun. La mine a fost ceva de moment deoarece toti vroiau ceva dulce.

Ingrediente:

–         3 oua

–         200g unt

–         150 ml lapte

–         3 linguri de miere

–         150 g de zahar

–         faina cat sa fie ca o compozitie de chec

–         nuci, migdale, stafide –cate un pumn de fiecare

–         ghimbir si scortisoara praf-cate o lingurita rasa de fiecare

–         1 plic de praf de copt

Mod de preparare:

Se freaca untul cu mierea , zaharul si un praf de sare. Se adauga pe rand ouale, apoi laptele, faina, ghimbirul, scortisoara si praful de copt.  Ultimile adaugate sunt nucile, migdalele (taiate grosier) si stafidele. Compozitia trebuie sa fie asemanatoare celei de chec.

Cuptorul il incalzim la 180grade si ungem bine cu unt forma de Guguluf, dupa care presaram faina . Se toarna compozitia si se da la cuptor….cam pentru 30 de minute. Cel mai bine e sa facem testul cu scobitoarea.

Guguluf de iarna2

Cand este gata scoatem tava si rasturnam prajitura pe un platou rotund. Daca doriti se poate glazura cu ciocolata…eu nu am mai avut vreme de asa ceva pentru ca toti dadeau tarcoale pe la bucatarie…

Guguluf

Spor la prajiturit dragilor!

Guguluf.j2pg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *