Tartele cu ciocolata sunt delicioase, delicioase si spectaculoase. Este o tarta pe care am mai facut-o dar acum am adus o nota picanta, asta pentru ca ador ciocolata cu chili. Credeti-ma , daca sunteti suparati o felie de tarta va poate aduce zambetul pe buze!
Ingrediente:
– 125g unt
– 100g zahar
– 1 lingurita ghimbir praf
– 1 ou
– 100g migdale macinate
– 150g faina
– 1/2 lingurita praf de copt
Umplutura:
– 100g ciocolata amaruie
– 200g ciocolata cu lapte
– 75 g unt
– 300ml frisca
– 2 oua
– 2 linguri miere fluida
– 1/2 lingurita chili
Mod de preparare:
Pentru inceput mixam untul cu zaharul, oul si ghimbirul pana devine spuma. Inglobam apoi faina cernuta, migdalele macinate si praful de copt. Aluatul obtinut se infasoara intr-o folie si se da la frigider pentru cca. 2 ore.
Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe o planseta tapetata cu faina se intinde foaia de aluat si se acopera cu ea o forma de tarta unsa cu diametrul de 28cm.
Blatul de tarta se inteapa cu furculita pentru a preveni umflarea sau peste el se pune hartie de copt iar deasupra boabe de fasole. El se va coace cca 15 minute si va fi usor rumenit. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Cele doua sortimente de ciocolata se topesc impreuna in unt, in bain-marie. Blatul racit se unge cu un strat fin de ciocolata.
Ouale se bat spuma cu mierea. Se amesteca cu ciocolata topita si apoi frisca batuta si fulgii de chili. Spuma se toarna pe blat si se da la frigider vreo 2 ore. Inainte de servire tarta se decoreaza . Eu am folosit physalis, dar puteti folosi orice va incanta ochiul si papilele gustative.
Spor la prajiturit!
Uau! Credeam ca doar cele cumparate (importate din nu stiu ce tari calde) sunt comestibile. Si bunica mea avea in gradina, dar niciodata nu m-am gandit ca ar fi comestibile.
Multumim ca ne-ai luminat! :*
Vai ce bunatate ai facut! Foarta fina combinatia de cioco-chili. De blat ce sa mai zic? 🙂
superb decorul!sunt convinsa ca e si foarte gustoasa!