T

Tarta cu ciocolata si chili

tarta ciocolata2

Tartele cu ciocolata sunt delicioase, delicioase si spectaculoase. Este o tarta pe care am mai facut-o dar acum am adus o nota picanta, asta pentru ca ador ciocolata cu chili.  Credeti-ma , daca sunteti suparati  o felie de tarta va poate aduce zambetul pe buze!

Ingrediente:

–         125g unt

–         100g zahar

–         1 lingurita ghimbir praf

–         1 ou

–         100g migdale macinate

–         150g faina

–         1/2 lingurita praf de copt

Umplutura:

–         100g ciocolata amaruie

–         200g ciocolata cu lapte

–         75 g unt

–         300ml frisca

–         2 oua

–         2 linguri miere fluida

–         1/2 lingurita chili

Mod de preparare:

Pentru inceput  mixam untul cu zaharul, oul si ghimbirul pana devine spuma. Inglobam apoi faina cernuta, migdalele macinate si praful  de copt. Aluatul  obtinut se infasoara intr-o folie si se da la frigider pentru cca. 2 ore.

tarta ciocolata4

Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pe o planseta  tapetata cu faina se intinde foaia de aluat si se acopera cu ea o forma de tarta unsa cu diametrul de 28cm.

Blatul de tarta se inteapa cu furculita pentru a preveni umflarea  sau peste el se pune hartie de copt iar deasupra boabe de fasole. El se va coace cca 15 minute si va fi usor rumenit. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Cele doua sortimente de ciocolata se topesc impreuna  in unt, in bain-marie. Blatul racit se unge cu un strat fin de ciocolata.

tarta ciocolata

Ouale se bat spuma cu mierea. Se amesteca cu ciocolata topita si apoi frisca batuta si fulgii de chili. Spuma se toarna pe blat si se da la frigider vreo 2 ore. Inainte de servire tarta se decoreaza . Eu am folosit physalis, dar puteti folosi orice va incanta ochiul si papilele gustative.

tarta ciocolata5

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici
  1. blank
    Mihaela says:

    Uau! Credeam ca doar cele cumparate (importate din nu stiu ce tari calde) sunt comestibile. Si bunica mea avea in gradina, dar niciodata nu m-am gandit ca ar fi comestibile.
    Multumim ca ne-ai luminat! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *