P

Prajituricile la Electrolux Taste Festival – episodul 2

Ati aflat deja ca vreau sa ajung la Roma impreuna cu Electrolux. La Roma, in toamna asta, la Taste Festival e loc de adunare pentru bucatarii cei vestiti.  As putea fi si eu daca ma ajuta inspiratia.

Episodul 2 sau cum imi organizez standul meu culinar la Roma!

Presupunand ca am trecut cu bine de prima etapa si am stabilit toate detaliile organizatorice  trec la amenajarea standului.

Prezenta Prajituricilor la un asemenea eveniment presupune scrierea unei povesti….romanesti. La Taste Festival vor fi prezenti bucatari din toata Europa si multi vizitatori, deci e un bun moment sa promovez Romania.

Pentru ca standul e de fapt un cort, pentru ca eu o sa vin cu prajiturici de tot felul, pentru ca vreau  ca vizitatorii  sa descopere si alta fata a Romaniei, tema mea va fi “ Nunta la cort in Bucovina”. De ce Bucovina? Pentru ca radacinile mele sunt aici si  tinutul asta are  multe de oferit , din punct de vedere turistic dar si gastronomic.

Cand eram copil multe nunti erau facute la cort. Corturile  se decorau frumos cu scoarte adunate de prin vecini, mesele erau pline iar ….prajiturile….(ati fost la o nunta in Bucovina?) erau pe saturate si intotdeauna aveai de luat si la “pachet”.

Cam asa va arata:

sursa foto: inchirieri24.ro

cort

  1. Standul culinar va fi amplasat intr-un cort alb , din material PVC  ignifug. Cortul  va dispune de iluminat general si podea. Dimensiunile cortului vor fi de 4 /3,5 m iar partea din fata va fi deschisa .
  2. Culorile folosite la elementele de décor si prezentare vor fi alb, negru si rosu,  asemeni motivelor populare.
  3. Acoperisul va fi dominat in varf de un mic steag al Romaniei.
  4. Partea din fata va fi inscriptionata cu numele blogului si sigla acestuia.  cort 2
  5. Peretele din spate (cel interior) va fi personalizat cu  o imagine de la o nunta traditionala la cort din Bucovina. Imaginea va fi una concludenta si va cuprinde mirii in costume traditionale dar si masa imbelsugata. Imaginea va avea in fundal  un peisaj pe care vor aparea inscrise  Bucovina /Romania, iar dedesubt Traditional Wedding.
  6. Partea laterala stanga si partial partea din fata vor fi dedicate expunerii de produse. Produsele vor fi expuse pe mese in partea din fata si pe 2 etajere gen  scara pe partea laterala.
  7. Partea laterala dreapta  va fi dotata cu doua masute si scaune , un aragaz, un frigider si o etajera pentru un sumar de ustensile . Ele vor fi pentru  workshopuri  dar si pentru promovare.
  8. La capitolul “muzica in surdina” m-am gandit la  mai multe variante: muzica de fanfara, Sofia Vicoveanca si sa nu uit de cantecul meu de suflet “Canta Cucu-n Bucovina”.   Pentru exemplificare avem fanfara din Calafindesti : http://www.youtube.com/watch?v=FOSvVOLe_NE
  9. Elementele de décor vor avea la baza motivelele traditionale . Mesele vor fi acoperite cu fete de masa albe brodate manual .

fata de masa

Sursa foto : http://www.la-romani.ro

Prajiturile vor asezate pe platouri de sticla cu picior dar si in cosulete speciale.

048

Pe mese  vor  fi cani cu motive ce vor juca rol de vaze. Ele vor fi pline cu flori de camp (margarete, sanziene, garofite etc).

cana motive

10.  Standul meu ,in proportie de 80% va fi cu expunere. Prajituricile vor fi facute in alta parte si expuse aici. Totusi pentru exemplificare  as dori sa fac cateva workshopuri pentru copii. Ei vor “mesteri” alaturi de mine dulciuri specifice Bucovinei.

Inchei acest  episod cu o strigare de nunta :

Cele bune

Sa s-adune

Cele rele

Sa se spele.

CategoriesParticipari
  1. blank
    mihaela ulman says:

    Dana ai inspiratie buna. E super ideea si chiar sa stii ca ar trebui sa fii ajutata mai mult pentru asemenea promovare. Acum totul e sa iti aduni retetele si sa purcezi la urmatorul pas. Pe mine una m-ai convins ca esti serioasa si faci treaba buna. Doamne ajuta moldovencei noastre sa-si duca nunta acolo. Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *