Roma

Cum au ajuns 4 moldovence la Roma?…cu avionul si cu multe peripetii. Fost-am patru fete: Otilia Dumitru (un fel de mami Electrolux), Andreea Nitu (bloggerita la Taste Bazar), Mihaela Boicu Tanase (bloggerita la Voguisine) si subsemnata.

IMG_5778

Pentru a ajunge aici am parcurs un mai multe etape ale unui concurs organizat de Electrolux.  Prezenta la Taste Festival presupunea mai multe exercitii de imaginatie si aplomb culinar, adica un concurs dedicat bloggerilor culinari. Daca vreti sa vedeti prestatiile mele, ele se regasesc aici: etapa 1, etapa 2, etapa3, etapa4.

Taste Festival e un fenomen pe care mi l-as dori  si in Romania. Am ramas cu  o imagine calda de bun gust, bun simt si pasiune, pasiune culinara bineinteles.

La Roma am ajuns intr-o zi de vineri,  iar Roma ne astepta cu aer cald , oleandrii innebuniti de floare si portocale cazute pe trotuare. Bineinteles ca o data ajunse si cazate (la hotel Ben Western Astrid) am si pornit pe strazile Romei. Asa in noapte am ajuns la Piata di Popolo, la Scarile Spaniole si am mancat primele paste in Italia.

roma8

Ne-am propus sa nu irosim nici o clipa si  sa vedem cat mai multe. Asa ca sambata dimineata dupa un mic dejun copios ne-am indreptat spre Piata Mercato Triumfale, cea mai mare piata din Roma. Sa vezi acolo minuni si cum s-au mai minunat 4 fete pasionate de gatit. Mercato Triumfale este un fel de rai al „bunatatilor”,  acolo gasesti de la fructe si legume, la tipuri de brazeturi si carne, de la masline si condimente la peste, de la produse de patiserie si brutarie la trufe si ciuperci.

roma12

roma14

roma13

Piata avea ceva magic cu mirosurile si culorile ei, cu zumzetul si forfoteala continua. Alergam de la o taraba la alta ca niste copii intr-o cofetarie cu zeci de prajituri. Timpul a fost cel care ne-a scos de acolo pentru ca la ora 12 trebuia sa fim la Taste Festival.

roma23

Pozitia noastra la Taste Festival a fost una de ViP Electrolux si timp de 5 ore ne-am bucurat de niste favoruri. Participarea  doritorilor la festival presupunea plata unui bilet, diferentiat dupa activitatile pe care doreai sa le desfasori. M-a uimit si in acelasi timp m-a bucurat faptul ca am vazut oameni ce stateau la coada sa-si ia bilet.

roma17

roma36

La ora 12.30 am si intrat impreuna cu Otilia la Chefs’ Secrets . Aici alaturi de alti cursanti ,sub atenta supraveghere a lui  Chef Arcangelo Dandini am gatit La Pasta Cacio e Unto, Detta Alla Gricia. Totul s-a desfasurat intr-o nota de calm si o aparatura Electrolux impecabila. Cat noi am gatit Andreea si Mihaela ne-au facut poze. Apoi rolul s-a inversat.

Roma1

roma16

Ele au gatit Cacio e Pepe Rivisitato Con Baccala e Liquirizia impreuna cu Chef Andrea Fusco.

roma33

Era foarte cald dar atmosfera era minunata. Vizitatorii degustau tot felul de preparate si vinuri, stateau pe iarba sau pe scaunele frumos colorate si se bucurau . Si noi ne-am bucurat din plin, de toate .

roma18

roma35

Sa va povestesc despre Cortul (sau standul) Electrolux. Era de un alb imaculat, un design modern iar ierburile aromate de la mese m-au cucerit. La demonstratiile Electrolux (ca si la cursuri) am avut locuri in primul rand, ca de , eram vipuri!

roma34

Da, la Electrolux Taste Theatre am participat la o demonstratie live. Chef Antonio Ghiappini  ne-a sedus cu Pacchero ripieno di carbonara affumicata e pere.

roma21

roma30

Timpul alocat noua a trecut prea repede dar am reusit sa degustam tot felul de delicatese, sa sorbim o cafea, sa facem poze si chiar sa facem si ceva cumparaturi.

roma37

Seara s-a incheiat cu Fontana di Trevi , pizza si bere in oras.

roma38

Duminica, desi innourata, ne-a ingaduit pe strazile Romei. O Doamne ce minuni, ce bucurie sa calci prin acele locuri pline de istorie . Totul este la superlativ, inclusiv emotiile, asa ca las doar imaginile sa vorbeasca : Colosseumul, Forumul Roman, Pantheonul , Columna lui Traian,Vatican, si multe altele.

Roma25

 

Roma26

roma27

roma28

 

roma31

roma32

Seara ne-am luat ramas bun si sper, conform banutului aruncat in fantana ca ma voi reintoarce.

A fost asa cum trebuia sa fie: minunat.

Multumesc Electrolux!

P.S. Toate ne-am intors cu parmezan 🙂 !

CategoriesParticipari
  1. blank
    mihaela ulman says:

    Ai descris frumos, cu emotie in cuvinte si plina de incintare. Citind am avut senzatia ca eram alaturi de voi, iar pozele spun totul. Felicitari voua fetelor ca ati reusit sa ajungeti pe munca voastra intr-un loc frumos si incarcat de istorie. E un articol foarte bun care poate fi pus in orice revista. Bravo Dana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *