Cum au ajuns 4 moldovence la Roma?…cu avionul si cu multe peripetii. Fost-am patru fete: Otilia Dumitru (un fel de mami Electrolux), Andreea Nitu (bloggerita la Taste Bazar), Mihaela Boicu Tanase (bloggerita la Voguisine) si subsemnata.
Pentru a ajunge aici am parcurs un mai multe etape ale unui concurs organizat de Electrolux. Prezenta la Taste Festival presupunea mai multe exercitii de imaginatie si aplomb culinar, adica un concurs dedicat bloggerilor culinari. Daca vreti sa vedeti prestatiile mele, ele se regasesc aici: etapa 1, etapa 2, etapa3, etapa4.
Taste Festival e un fenomen pe care mi l-as dori si in Romania. Am ramas cu o imagine calda de bun gust, bun simt si pasiune, pasiune culinara bineinteles.
La Roma am ajuns intr-o zi de vineri, iar Roma ne astepta cu aer cald , oleandrii innebuniti de floare si portocale cazute pe trotuare. Bineinteles ca o data ajunse si cazate (la hotel Ben Western Astrid) am si pornit pe strazile Romei. Asa in noapte am ajuns la Piata di Popolo, la Scarile Spaniole si am mancat primele paste in Italia.
Ne-am propus sa nu irosim nici o clipa si sa vedem cat mai multe. Asa ca sambata dimineata dupa un mic dejun copios ne-am indreptat spre Piata Mercato Triumfale, cea mai mare piata din Roma. Sa vezi acolo minuni si cum s-au mai minunat 4 fete pasionate de gatit. Mercato Triumfale este un fel de rai al „bunatatilor”, acolo gasesti de la fructe si legume, la tipuri de brazeturi si carne, de la masline si condimente la peste, de la produse de patiserie si brutarie la trufe si ciuperci.
Piata avea ceva magic cu mirosurile si culorile ei, cu zumzetul si forfoteala continua. Alergam de la o taraba la alta ca niste copii intr-o cofetarie cu zeci de prajituri. Timpul a fost cel care ne-a scos de acolo pentru ca la ora 12 trebuia sa fim la Taste Festival.
Pozitia noastra la Taste Festival a fost una de ViP Electrolux si timp de 5 ore ne-am bucurat de niste favoruri. Participarea doritorilor la festival presupunea plata unui bilet, diferentiat dupa activitatile pe care doreai sa le desfasori. M-a uimit si in acelasi timp m-a bucurat faptul ca am vazut oameni ce stateau la coada sa-si ia bilet.
La ora 12.30 am si intrat impreuna cu Otilia la Chefs’ Secrets . Aici alaturi de alti cursanti ,sub atenta supraveghere a lui Chef Arcangelo Dandini am gatit La Pasta Cacio e Unto, Detta Alla Gricia. Totul s-a desfasurat intr-o nota de calm si o aparatura Electrolux impecabila. Cat noi am gatit Andreea si Mihaela ne-au facut poze. Apoi rolul s-a inversat.
Ele au gatit Cacio e Pepe Rivisitato Con Baccala e Liquirizia impreuna cu Chef Andrea Fusco.
Era foarte cald dar atmosfera era minunata. Vizitatorii degustau tot felul de preparate si vinuri, stateau pe iarba sau pe scaunele frumos colorate si se bucurau . Si noi ne-am bucurat din plin, de toate .
Sa va povestesc despre Cortul (sau standul) Electrolux. Era de un alb imaculat, un design modern iar ierburile aromate de la mese m-au cucerit. La demonstratiile Electrolux (ca si la cursuri) am avut locuri in primul rand, ca de , eram vipuri!
Da, la Electrolux Taste Theatre am participat la o demonstratie live. Chef Antonio Ghiappini ne-a sedus cu Pacchero ripieno di carbonara affumicata e pere.
Timpul alocat noua a trecut prea repede dar am reusit sa degustam tot felul de delicatese, sa sorbim o cafea, sa facem poze si chiar sa facem si ceva cumparaturi.
Seara s-a incheiat cu Fontana di Trevi , pizza si bere in oras.
Duminica, desi innourata, ne-a ingaduit pe strazile Romei. O Doamne ce minuni, ce bucurie sa calci prin acele locuri pline de istorie . Totul este la superlativ, inclusiv emotiile, asa ca las doar imaginile sa vorbeasca : Colosseumul, Forumul Roman, Pantheonul , Columna lui Traian,Vatican, si multe altele.
Seara ne-am luat ramas bun si sper, conform banutului aruncat in fantana ca ma voi reintoarce.
A fost asa cum trebuia sa fie: minunat.
Multumesc Electrolux!
P.S. Toate ne-am intors cu parmezan 🙂 !
ce frumos! ma bur pentru experienta pe care ai trait-o. Super fotografiile.
Si foarte bun parmezanul 🙂
Ai descris frumos, cu emotie in cuvinte si plina de incintare. Citind am avut senzatia ca eram alaturi de voi, iar pozele spun totul. Felicitari voua fetelor ca ati reusit sa ajungeti pe munca voastra intr-un loc frumos si incarcat de istorie. E un articol foarte bun care poate fi pus in orice revista. Bravo Dana!
Felicitari! ma bucur ca pasiunea iti este rasplatita si recunoscuta! Iti doresc sa ai cit mai multe experiente de acest fel!
Minunata experienta, felicitari pentru tot
Ce experienta faina! Felicitari din suflet pentru tot ceea ce realizezi!
Felicitări maxime! frumos la Roma, nu?
Felicitari,felicitari,felicitari!
Pup!
Felicitari, ma bucur ca ai ajuns la Roma!
Frumoase fotografii!