Hribii sunt printre ingredientele de baza a mancarurilor din Bucovina. Sunt atatea mancaruri cu hribi, galbiori…si tot felul de ciuperci incat iubitorii lor cu siguranta s-ar simti de minune intr-o bucatarie bucovineana.
Ciorba de hribi merge de minune pe vremea asta rece . Este gustoasa, hranitoare si plina de savoare.
Sa ne apucam de treaba daca vrem sa ne incalzim!
Ingrediente:
– 50g hribi uscati
– 1 ceapa
– 2 cartofi medii
– 2 morcovi potriviti
– 1/2 telina mica
– 1 legatura patrunjel
– 200ml smantana
– 3 linguri ulei
– sare, piper
– optional o cana bors sau acritura de la muraturi
Mod de preparare:
Hribii uscati se pun la inmuiat de cu seara sau cel putin cu 2-3 ore inainte de a face ciorba. Cand s-au inmuiat se arunca apa in care au stat , se adauga 1l de apa curata si se pun la foc mic la fiert.
Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa se caleste in putin ulei.
Intr-o oala punem legumele la fiert impreuna cu 1,5 l apa. Cand sunt aproape fierte adaugam ceapa calita, hribii fierti si taiati putin (daca sunt prea mari bucatile) dar si o parte din apa in care au fiert acestia, asta pentru gust.
Toate acestea se lasa sa fiarba impreuna cateva minute apoi se adauga sarea, smantana (ca nu se poate altfel in Bucovina) si daca ne place nitel mai acru mai aruncati in oala nitel bors sau acritura de la muraturi. Inchideti focul si presarati patrunjelul verde dupa care lasati putin ciorba la odihnit.
Ciorba de hribi aduna tot gustul padurii si al Bucovinei de Nord la un loc. E minunata si sper ca veti incerca macar o data.
Si daca tot e vremea de incalzit cu supe si ciorbe va recomand si o supa inedita
Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!
Arata super Delicios!!!
Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..
Ce farfurie frumoasă și colorată și sănătoasă 😉 !
La tine in farfurie arata trasnet. Dar urasc rata facuta in orice fel.Ultima data am dat si foc la bucatarie din cauza ei.Deci…un NU ratei!Pupici!
a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉