Bruschetele sunt un prilej de rontaiala si de stat la povesti. Bruschetele mele au o poveste legata de reciclarea unor cornuri.
Toti copiii primesc la scoala niste cornuri , pe care de cele mai multe ori nu le mananca. Noi le gasim utilitate mereu si primul mod de a le pune in valoare a fost sa le transformam in delicioase bruschete cu suc de rosii si busuioc. Ideea a venit de la niste celebre bruschete….ce se gasesc pe la toate magazinele. Varianta noastra cu siguranta este mult mai sanatoasa si pastreaza gustul natural.
Ingrediente pt. o tava mare :
- 3 cornuri scolare
- cca 350 ml ketchup de casa sau 350ml sos de rosii tot de casa, la care se adauga putin chili, sare si busuioc uscat maruntit.
Mod de preparare:
Bruschetele de casa se fac foarte repede.
Pornim cuptorul la 150 de grade Celsius.
Taiem cornurile in feliute subtiri si le asezam intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri ungem fiecare feliuta de corn cu suc de rosii.
Dam tava la cuptor pentru cca. 25-30 de minute, cat sa se usuce perfect.
De cand am inventat acest tip de gustare le fac saptamanal baietilor. O punguta de bruschete alaturi de un fruct si gustarea de scoala e gata. Am inteles ca si colegilor le-au placut foarte mult.
Mai am o idee faina de grisine cu rosii uscate.
Sper ca v-am inspirat pentru gustare.
Hmm, bune! Poti pune tot ce iti mai trece prin cap pe ele 🙂
Cam asa ceva!
ador bruschetele si mereu pot sa gasesc un nou ingredient pentru o noua reteta si de fiecare data ies atat de bune!