Sunt asa incantata. Pentru prima data am facut grisine handmade, si nu orice fel de grisine ci cu rosii uscate si oregano. Un singur cuvant am de spus: dementiale. Mananci si nu te poti opri, asa ca mai iei o gura de bere si mergi mai departe cu degustare.
Una peste alta, se fac foarte simplu, rezista cel putin o saptamana si mai sunt si bune de rontait.
Ingrediente:
– 500g de faina
– 5 linguri de ulei de masline
– 6-7 felii de rosii uscate in ulei
– 1 lingurita de oregano uscat
– 1 lingurita sare
– 1 lingura miere (sau zahar)
– 250-300ml apa
– 20g de drojdie
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare cernem faina si adaugam sarea. Drojdia se dizolva cu un pic de apa calduta si mierea de albine si se toarna peste faina. Incepem sa mestecam cu mana turnand cate putin de apa calduta.
Adaugam rosiile taiate marunt, oregano si cate putin ulei. Framantam vreo 10 minute aluatul si lasam la loc caldut sa creasca cel putin 1 ora.
Aluatul se intinde cu sucitorul si se taie in forma de betigase, la dimensiunea dorita. Nu intindeti foarte subtire aluatul deoarece exista riscul sa se arda.
Grisinele se coc la 200grade Celsius timp de 25 de minute. Urmariti sa nu se arda. Daca nu le vreti crocante le tineti mai putin la cuptor.
Din aceast aluat mi-au iesit 3 tavi de grisine.
Rontaiala a inceput. Pofta buna!
Da’ ce bune is dom’le! Vreau si eu vreo doua. 🙂
Cat de bine arata!!! Cu siguranta delicioase!
Oau, Dana de când căutam eu aşa ceva să fac pentru fiica-mea ca să ia la pachet..Dar eu mă gândesc să mărunţesc roşiile şi mai bine, fiindcă dacă sunt mai vizibile s-ar putea să muncesc degeaba….şi să mă refuze Mofturilă.Roşie proaspătă nu merge, nu?Sau suc de roşii ? Neapărat deshidratate? Zic şi eu că nu-s prea pricepută, dar îmi place reţeta.
Ma bucur ca iti plac! Rosii proaspete nu merg…dar poti scoate rosiile si adauga ceva branza maturata sau ierburi aromatice .
Arunca un ochi si la saratelele mele, poate te inspira. 🙂
Aaa, am incercat cu suc de rosii facut in casa…si au iesit un pic mai dulci, de aceea am zis ca ar trebui sa le fac mai picante.Dar sa stii ca aluatul a crescut chiar daca l-am framantat cu suc.Cred ca ar merge si ceva telemea , mai putin suc de rosii si ceva piper.Adica o sa semene cu pizza. Am sa fac diverse variante.Mersi de reteta.
Cu mare drag. De fiecare data este loc de combinatii si incercari noi….asta este farmecul in bucatarie 🙂