S

Spaghete quinoa cu rosii uscate si hribi

paste de quinoa

Spaghete cu quinoa ?

Quinoa este in mare voga mai ales pentru vegetarieni. Pentru cei ce nu stiu , quinoa este o cereala ce creste la altitudini mari in America de Sud. Quinoa este bogata in calciu, fibre, fosfor, magneziu si fier si are proprietatea de a se digera rapid. Este prima data cand pregatesc si mananc paste quinoa. Intr-un cuvant: mi-au placut si impartasesc cu voi pasii spre o farfurie  cu mancare delicioasa.

paste quinoa2jpg

Ingrediente:

–         1 pachet spaghete quinoa

–         1 borcanas cu rosii uscate in ulei

–         70g  hribi uscati

–         4 linguri ulei in care au stat rosiile uscate

–         200g branza feta

–         busuioc proaspat

–         sare si piper

Mod de preparare:

Spaghetele  se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.

paste de quinoua

Hribii se hidrateaza in prealabil si se fierb. Cand sunt fierti se taie in fasii subtiri. Rosiile uscate in ulei se taie bucatele. Atunci cand spaghetele sunt fierte se scurg de apa, lasand totusi 2-3 linguri din aceasta apa in care au fiert. Se adauga rosiile uscate in ulei, hribii, uleiul si putina sare. Se amestec incet si se portioneaza pe farfurii.

paste quinoa1

Deasupra se pun bucati de branza feta si busuioc verde. Daca se renunta la branza aceasta mancare devine ideala pentru vegetarieni. Spaghetele quinoa in acesta combinatie sunt delicioase si consistente. Dulcele acrisor  de vara al rosiilor se completeaza perfect cu gustul puternic al hribilor. Busuiocul verde adauga nota de prospetime…iar branza inchide in pasi de dans aceasta hora.

paste quinoa

Sa aveti pofta dragilor! Cu drag va mai recomand :paste-cu-cerneala-de-sepia-si-fructe-de-mare.

  1. blank
    simona says:

    merci, Dana! o sa caut pe la magazinele bio( eu locuiesc in belgia);mersi inca o data pt retete, vreo doua le-am „imprumutat” pt maine , am invitat niste amici belgieni la masa, fffff faine idei , o zi buna iti doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *