Rosii umplute cu quinoa, un fel de mancare simplu si lejer. Vara vine peste noi cu legume proaspete si ne da posibilitatea sa gatim diversificat si cu mult gust.

Uneori incerc sa ies din traseele cunoscute prin bucatarie, sa fac combinatii noi sau sa aduc cate un ingredient mai special.

Pentru ca quinoa este cereala minune, bogata in proteine si aminoacizi, fara gluten si cu un continut ridicat de mangan, magneziu si calciu am ales sa o folosesc intr-un preparat usor de preparat si savuros.
Cam asa fac pasionatii de gatit, mereu incearca ceva nou si uneori au si sprijinul necesar, deoarce pasiunea are nevoie de sustinere si …ingrediente de calitate. Pe scurt, drumul la Selgros e plin de surprize  pentru pasionati.

Ingrediente 4 persoane:

  • 8 rosii mijlocii
  • 1 cana quinoa
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 8 crengute oregano
  • 50 ml ulei
  • sare/piper

Mod de preparare:

Pentru aceste rosii umplute cu quinoa trebuie sa alegem rosii  coapte si preferabil cu codita. Codita este doar pentru aspect asa ca nu-i nici o tragedie daca nu gasiti rosii cu codita.

 

 

Quinoa se clateste in doua ape apoi se pune la fiert cu putina sare. Proportia este o cana de quinoa  la  2 cani de apa. Quinoa se fierbe cca 25 de minute sau conform instructiunilor de pe pachet. Dupa fierbere se scurge bine intr-o sita.

Rosiile se spala, se taie partea superioara sub forma de capacele si se scobesc in interior cu o lingura.  Miezul rosiilor va fi folosit la umplutura.

Intr-o tigaie se calesc usor ceapa tocata si usturoiul, se adauga miezul de rosii tocat, quinoa, sare si piper dupa gust. Daca va place oregano puteti pune  putin si in umplutura, asta deoarece oregano face intotdeauna casa buna cu rosia.

Rosiile se umplu cu compozitia de quinoa, deasupra se aseaza o crenguta de oregano iar apoi se pun capacelele.

 

 

Intr-o tava de yena sau un vas pentru cuptor se aseaza rosiile. Tava  se introduce in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru cca. 25 de minute sau pana cand observam ca rosiile s-au copt.

 

 

Asadar o mancare usoara de vara: rosii umplute cu quinoa. Poate fi aperitiv sau fel principal, pranz sau cina, servit cu ceva alaturi sau nu. Noi am incercat varianta simpla dar si cu o lingura de smantana deasupra. Ambele sunt delicoase.

 

Sa aveti pofta!

 

CategoriesDe post Mancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *