Am tot cautam o reteta de rosii la borcan pentru iarna. Asa am descoperit cea mai rapida metoda de a conserva rosiile si vreau sa impartasesc cu voi. Reteta ii apartine Brandusei si blogului ei minunat http://www.retetedesuflet.ro/. Cum am citit reteta ei mi-am dat seama ca asta e ce cautam, adica reteta perfecta pentru cei care doresc retete simple si rapide.
Asa ca, dupa ce am pus pungute de rosii la congelator, am facut suc de rosii si ketchup am trecut la rosii la borcan, ultra rapid si simplu.
Preparare pas cu pas rosii la borcan pentru iarna
Ingrediente pt. 10 borcane de 400g
– 3kg rosii coapte bine
– 20 catei de usturoi
– 10 crengute busuioc
Mod de preparare:
Rosiile se spala si se taie felii.
Se curata usturoiul si busuiocul se trece printr-un jet de apa.
Asezam feliile de rosii in borcane, apasand cu o lingura pentru a nu ramane spatii goale. Deasupra punem cate doi catei de usturoi in fiecare borcan si cate o ramurica de busuioc. Inchidem bine borcanele. Nu adaugam sare, ulei etc.
Intr-o oala inalta pe fundul careia punem niste carpe sau ziare, asezam borcanele si punem apa atat cat sa le acopere bine . Apa trebuie sa treaca de capacul borcanului cu cel putin un centimetru.
Punem oala la foc si cand incepe sa fiarba dam focul la mic si lasam sa fiarba 60 de minute. Lasam borcanele in oala pana se racesc, apoi le stergem bine si le punem in camara racoroasa.
Eu am desfacut unul sa vad cum a iesit. Sunt super incantata de gustul discret ai busuiocului imprimat in rosii. Le-am blenduit un pic cu usturoiul alaturi si am facut un sos rapid.
Cu siguranta o sa fiti incantati daca puneti aceste rosii la borcan pentru iarna.
Spor la treaba ca iarna e lunga!
Super reteta!Rapid si simplu.
Asa-i ca-s bune? Si eu tot blenduite le folosesc pt sos. Am pus si in ciorba, asa cum erau 😉
Sa-ti mai spun ca salivez ingrozitor?
o reteta interesanta…imi place!!!1
zi si mie astea puse asa nu fermenteaza? intreb ca mi-as pune si eu citeva…
Sau poti aseza borcanele pe o tava si introduce la cuptor ul ce il aprinzi atunci. De cand apar primele bule de fierbere, mai lasi 20 minute apoi le scoti din cuptor sau stingi cuptorul si le lasi pana a doua zi.
Multumim de sfaturi si te mai astept pe aici!
Buna! Soacra zice ca busuiocul verde „imbaloseaza” alimentele conservate… 🙁
Buna,
nu stiu experienta soacrei tale, dar rosiile astea nu se „imbaloseaza” deloc :).
Zi frumoasa!
Nu-i adevarat ! Eu am pus in borcanele cu rosii , cu putin usturoi si au iesit extraordinar de gustoase. Au si un aspect deosebit mai ales cand tomatele sunt galbene sau portocalii…
Apropos de varianta cu sterilizarea in cuptor, nu va sfatuiesc sa o aplicati deoarece se arde cauciucul de la garnitura capacului de borcan. Ar fi o varianta sa pui borcanele fara capac in cuptor iar capacele sa le fierbeti separat in apa. Dar daca Asterisc a facut asa si nu au fost probleme sa ne spuna si noua
O fi buna si metoda asta, nu zic nu. Capacele metalice nu au nici o garnitura asa ca nu stiu exact despre ce vorbesti 🙂
capacele sunt metalice dar au aplicat pe interior un cauciuc pt etansare. (nu e garnitura separata) Altfel, fara cauciuc, metal pe sticla nu s-ar etansa
Ademenitoare si foarte utila aceasta reteta ! Combinatia usturoi – busuioc – rosii este una dintre preferatele mele deoarece da mult gust si insoteste cu succes o multime de gateli si mancaruri.
Si eu sunt fan usturoi, iar busuiocul nu-mi lipseste mai ales vara !
intreb si eu: in 60min. nu scade toata apa din cratita? se poate completa (cu apa fierbinte, eventual)?
Borcanele fierb la foc mic si nu scade apa foarte tare. In caz ca se intampla puteti completa cu apa fierbinte.
curatati de pielita inainte sau dupa?
cu rosii cherry cum ati proceda? taiate pe jumate? intregi?
merci 🙂
Laura eu nu curat pielita. In pielita stau multe vitamine :). Cand folosesc la sosuri pun rosiile la blender iar la mancare le las cu pielita.
Rosiile cherry cred ca merg taiate in jumatate , asta pentru a ajuta la conservarea rapida. Intregi cred ca ar dura mai mult fierberea borcanelor.
Buna fetelor, o reteta usoara si rapida,insa eu in loc de busuioc pun frunza telina.Spor la treaba
Multumim de pont!
Eu niciodata nu am sterilizat cucapac !!!
Nu stiu daca este bine !!!!!
Eu sterilizez doar cu capac si e ok!
Buna! Am si eu o intrebare,peste rosii nu pun apa nu? Multumesc!
Buna Nora!
Nu, nu se pune apa :). Rosiile vor lasa zeama. Important este sa apesi bine rosiile in borcan.
Multumesc mult!!! Asta fac chiar acum,mai am sa pun usturoiul si busuiocul,( dar am gasit decat uscat)! Nu are nimic nu? Multumesc! 🙂
Cred ca merge si uscat, nu are ce sa strice :).
Spor!
Multumesc!!! Noroc cu reteta ta,ca alfel nu faceam!! 🙂
Sa mai pui retete!! 🙂
Pai eu pun mereu!
Eu am făcut rețeta ta anul trecut și a fost minunată , am mâncat roșiile din borcan ca și cum ar fi fost culese proaspăt din grădină. ..este extraordinar de buna..bineînțeles ca voi face și anul acesta mult mai multe borcane…..
Germina, asta ma bucura mult.
Te mai astept pe la mine :).
Salutare. Imi puteti spune cine a incercatvreteta daca nu au fermentat borcanele? Ati avut borcane pana in primavara si nu au patit nimic?
As vrea sa incerc aceasta reteta..pare minunata. Mc.
Eu am facut de mai multe ori si au stat foarte bine. Important este sa umpleti borcanele fara a lasa goluri de aer si sa le fierbeti asa cum scrie in reteta.
Spor la treaba!
Dacă nu pun busuioc sau altceva ,doar usturoi !?
Daca nu va place busuiocul, nu puneti. Usturoiul trebuie neaparat deoarece are rol de conservant.