Eu deja m-am apucat de pus chestii prin borcane si acum va prezint noile rosii cherry la borcan pentru iarna.
Imi plac rosiile cherry pentru dulceata lor si pentru aspect, asta deoarece arata bine in orice preparat. Am gasit la piata rosii cherry la un pret convenabil si mi-am zis ca trebuie sa fac ceva cu ele.
Am plecat de la clasica reteta de rosii la borcan (cea in care rosiile se conserva in suc propriu doar prin fierberea borcanelor in apa ), doar ca am ales ca acestea sa fie in suc de rosii.
Preparare pas cu pas rosii cherry la borcan pentru iarna
Ingrediente:
- 1 kg rosii cherry
- 5 catei de usturoi
- 5 frunze de busuioc
- 800g-1kg rosii (obisnuite)
Mod de preparare:
Preparare este una foarte simpla, doar ca pasii de sterilizare trebuie urmati bine.
Borcanele se spala si se sterilizeaza cca.15 minute la 130 grade Celsius.
Rosii cherry se spala, se scurg bine si apoi se inteapa cu o scobitoare sau cu varul unui cutit bine ascutit.
Se aseaza in borcan astfel incat sa incapa cat mai multe, dar fara sa le inghesuim. In fiecare borcan punem cate un catel de usturoi (si doi daca va place) si o frunza de busuioc.
Rosiile obisnuite se spala, se taie bucati si se dau prin masina de rosii, cea prin care pregatim rosiile pentru suc. Daca nu aveti asa ceva le puneti la robot. Eu desi am masina, am ales tot varianta cu robotul pentru ca de multe ori folosesc si coaja si semintele, fara ca acestea sa strice cumva preparatul.
Turnam sucul de rosii obtinut in borcanele cu rosii cherry. Din cand in cand trantim usor borcanul de masa pentru a permite sucului de rosii sa patrunda peste tot in borcan. Inchidem bine borcanele si le invelim in bucati de ziare sau carpe. Se aseaza intr-o oala si apoi se toarna apa cat sa treaca de cu un centimetru peste capac.
Borcanele se fierb la foc mic cca.60 de minute, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Apoi se inchide focul si se lasa in apa pana la racirea complete.
Apoi se sterg bine, se eticheteaza si se pastreaza in camara/beci sau alte locuri racoroase. Daca fierberea borcanelor a fost facuta corect atunci capacele sunt perfect intinse si nu pocnesc sau se duc inauntru atunci cand le atingem cu degetul.
Aceste rosii cherry la borcan sunt perfecte pentru paste sau pentru orice mancare gen tocanita/mancarica. Isi pastreaza bine gustul dulceag si aromat.
Pentru inspiratie va las si o reteta de rosii cherry in saramaura , de la Iuliana (Bucate aromate).
Spor la bucatarit!