Suita retetelor cu vinete de pe blog este completata azi de delicioasele vinete la borcan cu suc de rosii.

Este o reteta de conservare a vinetelor fara prajire sau coacere. As spune ca e chiar o reteta dietetica. Vinetele in general sunt foarte gustoase si daca le avem la indemana in camara sau congelator este minunat.

Cand vii obosit de la serviciu si nu ai energie pentru a gati prea mult, deschizi un borcan din asta si jumatate de cina este gata.

vinete la borcan cu suc de rosii.

Preparare pas cu pas vinete la borcan cu suc de rosii.

Ingrediente:

  • 2kg vinete
  • 1,5 – 1,7l suc de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 4 crengute de cimbru

Mod de preparare:

Vinetele se spala si li se taie capetele. Se taie in fasii cu tot cu coaja si apoi in cuburi.

Se pregateste o solutie de 2-2,5 l apa calduta cu 2 linguri de sare grunjoasa intr-un recipient inalt. Se adauga vinetele si se pune un capac sau ceva care sa tina vinetele in apa. Asa se va elimina gustul usor amarui. Se lasa asa cca. 45 de minute, apoi vinetele se scurg bine in pumni.(metoda aceasta este cu inspiratie de la fetele de le Savori Urbane).

vinete la borcan cu suc de rosii.

Din aceste cantitati vor iesi cca.4 borcane de 700-800g. Borcanele si capacele se spala bine cu apa calda si detergent apoi se sterilizeaza in cuptor, la 130 grade Celsius, cca.15 minute.

In fiecare borcan sterilizat si racit se pun cuburile de vanata bine stoarse si asezate in asa fel incat sucul de rosii sa poata patrunde printre ele. Eu le-am cam aglomerat putin, dar la viitoarea tura remediez situatia.

Deasupra punem un catel de usturoi si o crenguta de cimbru. Turnam sucul de rosii astfel incat sa patrunda bine si sa nu ramana goluri de aer. Borcanele se inchid bine, se invelesc cu ziare sau carpe si se pun intr-o oala inalta. Pe fundul oalei punem o carpa sau cateva ziare.

vinete la borcan cu suc de rosii.

Oala se umple cu apa astfel incat sa acopere capacele borcanelor cu un centimetru, se pune capacul si se da  la foc mediu. Din momentul in care apa incepe sa fiarba focul se da la mic si se lasa la fiert timp de o ora.

Se opreste focul si se lasa asa pana a doua zi. Borcanele se sterg bine de apa, se eticheteaza si se pastreaza in locuri racoroase si uscate.

Aceste vinete la borcan in suc de rosii pot fi folosite cu succes pentru paste, orez sau mancate ca atare alaturi de o felie de paine prajita.

Spor la pregatit!

CategoriesFacute in casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *