B

Branza telemea la cuptor cu miere si susan

Vara e pe sfarsite, dar preparatele ce ne duc cu gandul la soare si vacanta ne pot insoti mereu. Branza telemea la cuptor cu miere si susan este o interpretare dupa o reteta greceasca cu branza feta, doar ca eu am folosit o branza romaneasca.

Este vorba de o branza telemea de vaca de la Mica Ferma din Flamanzi, un produs curat, fara aditivi, preparata doar din lapte, cheag si sare.
Acest fel de mancare merge ca aperitiv sau chiar o cina lejera.

Reteta este super simpla si fara bataie de cap.

branza telemea la cuptor cu miere si susan

Preparare pas cu pas branza telemea la cuptor cu miere si susan


Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 300g branza telemea de vaca (oaie)
  • 3 foi subtiri de placinta (din cele cumparate)
  • 30g unt 80%  grasime
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri susan alb
  • 1 lingurita susan negru

Mod de preparare:

Branza telemea se pregateste cu cel putin 30 de minute inainte de impachetare. Ea se pune la scurs initial intr-o sita, apoi se ruleaza in servetele de hartie astfel incat sa se absoarba tot zerul din telemea. Trebuie sa obtinem o branza cat mai uscata pentru reusita acestui preparat.

Vom avea doua felii cu o grosime de cca. 2cm.

Foile de placinta folosite sunt din cele simple gasite in comert. Se poate folosi si foietajul.

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Cele trei foi de placinta se taie pe jumatate, pe latime. Se ung cu unt topit si se aseaza cate o felie de telemea pe fiecare jumatate. Felia de branza se impachteaza in foile de placinta. Pachetul obtinut se unge cu unt si pe exterior.

branza telemea la cuptor cu miere si susan

Pachetelele obtinute se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius cca. 20 de minute sau pana cand aluatul este usor rumenit. In timpul coacerii, la mine s-a mai scurs putin zer din branza, dar per total a iesit super bun.

Cat preparatul este la cuptor rumenim susanul alb intr-o tigaie fara ulei. El trebuie doar sa-si schimbe usor culoarea avand grija sa nu-l ardem.

branza telemea la cuptor cu miere si susan

Branza coapta se scoate din cuptor si se taie pe diagonala. Se aseaza in farfurie si se presara susanul rumenit, apoi susanul negru si cate o lingura de miere.

Este un preparat lejer, gustos si merge de minune cu un pahar de vin alb rece. Aroma susanului rumenit si dulceata mierii potenteaza gustul si impreuna cu telemeaua formeaza un intreg de nerefuzat…asta daca sunteti deschisi la combinatia dulce- sarat.

Pentru alte retete cu branza dati clic aici.

branza telemea la cuptor cu miere si susan

Spor la gatit branza telemea la cuptor cu miere si susan!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *