Suna clopotelul si ne putem bucura cu niste painite vieneze.
Se apropie cu repeziciune inceperea scolii. In fiecare zi trebuie sa punem ceva in ghiozdanul copilului, ceva care sa fie gustos si sanatos.
Azi am deschis casuta cu idei pentru pachetel si m-am gandit la painitele vieneze, atat de faine pentru imbucatura din pauza.
Preparare pas cu pas:
Ingrediente pentru 20 de bucati:
– 500g faina
– 300ml lapte
– 75g de miere de albine
– 40g de unt (+ 25g unt topit pt. uns)
– 20g drojdie
– sare
Mod de preparare painite vieneze:
Cernem faina , incalzim usor laptele si pregatim drojdia, adica o amestecam cu mierea de albine si putin lapte.
Framantam faina, cu drojdia pregatita, laptele caldut si untul moale. Aluatul format il framantam vreo 10 minute si il lasam la crescut cca. 20 minute.
Din aluatul crescut usor formam cca 20 de bile de aluat si le mai lasam la crescut inca 15 minute cel putin.
Dam drumul la cuptor la 190-200 grade Celsius si ne apucam de facut painitele. Luam fiecare bila de aluat le aplatizam cu mana si le rulam formand painite vieneze.
Painitele vieneze sunt simple dar eu am incercat cateva bucati si in varianta cu ciocolata, adica le-am rasucit cu putina ciocolata de menaj.
Le dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute si atunci cand le scoatem fierbinti le ungem cu unt topit.
Sunt pufoase, gustoase si au un gust usor dulceag si aromat.
Painitele acestea se servesc la micul dejun, cu unt sau dulceata sau merg la fel de bine la pachet, la scoala sau la serviciu. La pachetel le recomand alaturi de un fruct .
Spor la pregatit si succes la scoala!
foarte interesante. arata minunat. chiar azi le incerc si eu.
Sunt foarte dragute si cred ca foarte bune!
Am op pofta acum ca le-am vazut!!! Bine ca vine weekendul in curand si o sa ma pun si eu la facut bunatati 🙂 Te pup
Super bune!
Maine fac si eu pentru Ghinduta.
Ce fel de faina ai folosit,650 sau 000?
Mmmm, yummy. Felicitari.
Paula M