Un weekend cere un desert, cam asa sta treaba pe la noi si s-a lasat cu un tort cu mousse de piersici.
Cum cei de la Sun Food mi-au trimis cateva compoturi bune, fara zahar si conservanti mi-am zis ca trebuie sa le folosesc si sa le pun in valoare.
Am ales sa fac ceva destul de simplu, lejer si nu foarte dulce. Pandispanul se face rapid si restul e floare la ureche.
Nu e un desert pretentios, dar are efectul scontat.
Preparare pas cu pas tort cu mousse de piersici
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 180g zahar
- 180g faina
Ingrediente mousse de piersici:
- 1 compot de piersici Sun Food (doar fructele) sau alta marca
- 300g frisca
- 1 plic gelatina (10g)
Décor:
- 400g frisca
- 1/2 compot de fructe exotice Sun Food (fructele)
- menta proaspata
Mod de preparare blat:
Pentru blat am ales reteta simpla de pandispan. Ouale aflate la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul cca. 15 minute. Ulterior se incorporeaza faina cernuta. Aceasta se adauga cate putin si se incorporeaza cu miscari ample de sus in jos.
Blatul de tort se coace intr-o tava patrata de aragaz, cu foaie de copt la 180 de grade.
Cand foaia are o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa la racorit. In momentul cand foaia este rece se taie in trei parti formand trei dreptunghiuri.
Mod de preparare mousse de piersici:
Piersicile se scot din compot si se paseaza intr-un robot.
Gelatina se pune la inmuiat in 100ml apa rece. Dupa ce s-a umflat (in cca 10 minute) se dizolva la bain marie, dar fara a o infierbanta.
Piersicile pasate se amesteca cu frisca si gelatina dizolvata. Tot amestecul se lasa pentru cca 45-60 de minute la frigider, pana se leaga putin.
Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se asambleaza tortul. Punem o foaie de pandispan pe care o insiropam cu zeama de la compot. Operatiunea asta o facem cu ajutorul unei pensule.
Peste foaia de pandispan turnam jumatate din compozitia de mousse de piersici.
Continuam asamblarea cu foaie, mousse, foaie.
Tortul se acopera cu frisca si se lasa la rece cel putin cateva ore.
Cu un cutit mare si ascutit taiem in forma dorita si decoram fiecare portie cu bucatele de fructe exotice din compot .
Tortul cu mousse de piersici are o textura usor umeda, gust parfumat si chip colorat.
Spor la prajiturit!
Delicios, imi imaginez cu a fost!
A fost, a disparut :).