Banalele clatite se pot transforma subit intr-un desert festiv sub forma tortului de clatite.

Recunosc, nu sunt fana clatitelor, dar uneori merg tare bine. Tortul de clatite cred ca e un mod de face schimbari si de a ne pune creativitatea la incercare, mai ales cand vine vorba de decorat sau stabilit umpluturi.

Simplu si de efect! La o asemenea treaba puteti sa-i luati si pe copii sa va ajute. Rezultatul va fi pe masura.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 150g faina de grau
  • 250 ml lapte
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 1 lingura ulei
  • magiun + alte gemuri de casa
  • 1 lingura de nutella
  • 1 banana

 Decor

  • 1 para + 1 lingura mare de zahar
  • 250ml smantana pentru frisca

 

 

Mod de preparare tort de clatite:

Probabil cei mai multi dintre voi stiti sa faceti clatite. Teoretic, mai toata lumea face clatite, de la cei mai mici la cei mai mari.

In caz ca unii nu se pricep pot folosi cantitatile de mai sus. tinand cont ca ar putea interveni ceva modificari.

Ouale se bat cu un tel impreuna cu sarea. Se adauga simultan faina cernuta si laptele pana ce se incorporeaza perfect. Daca va plac clatitele ceva mai grosute puteti sa mai adaugati putina faina. Nu uitati de extractul de vanilie, varianta naturala a unui gust autentic.

Eu adaug o lingura de ulei in compozitie.

Se recomanda ca aceasta compozitie sa stea putin la frigider pana la prajire.

Avem nevoie de o tigaie pentru clatite. Daca tigaia este de calitate nu avem nevoie de ulei pentru prajire.

Daca tigaia  nu e chiar buna, putem sa dam cu o pensula putin ulei pe fundul acesteia.

Prajim circa 13-14 clatite si le lasam sa se racoreasca. Batem frisca si o lasam la rece.

Pe un platou intins montam tortul de clatite ca si cum ar fi blaturi de tort. Fiecare poate folosi umpluturile preferate. Eu am folosit magiun de casa fara zahar dar si gem de caise. Pe mijloc am pus si putina Nutella cu felii de banana. Va puteti juca cum vreti.

Ne ocupam de decor.

Para o taiem in felii nu foarte groase. Intr-o tigaie punem o lingura de zahar pana se caramelizeaza. Adaugam feliile de para si le intoarcem pe ambele parti. Scoatem feliile de para pe o hartie de copt.

Decoram din feliile de para caramelizate vin perfect si asa obtinem un tort de clatite minunat

Acest desert se poate servi imediat dar musai e nevoie de cutit si furculita. Recomandate sunt portiile mici.

Copiii mei au fost foarte incantati si putin surprinsi sa vada clatitele in alt mod decat au fost invatati.

 

 

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *