Pentru un mic dejun dintr-o zi de post sau atunci cand aveti chef sa incercati altceva va recomand aceaste clatite vegane cu ceapa verde si morcov. Este o reteta coreana absolut delicioasa (vegan Yachaejeon/clatite coreene cu legume)
Va puteti “juca” si cu alte combinatii de legume, dar sa nu renunati la sos. Sper sa va placa la fel de mult cum ne-a placut si noua.
Preparare pas cu pas clatite vegane cu ceapa verde si morcov
Ingrediente pentru doua persoane:
- 1 cana jumatate de faina
- 4 linguri amidon
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingurita rasa turmeric
- 1 lingurita sare sau sare neagra
- 1 cana jumatate apa la temperatura camerei
- 2 cepe verzi
- 1 morcov mijlociu
- 1 ardei iute
- 2 linguri ulei
Ingrediente sos:
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura apa
- 1 lingura otet
- 1 lingurita zahar sau miere
- 1 lingurita ulei de susan
- 1 lingurita seminte de susan prajite
- 1/2 lingurita fulgi de chili
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatiti sosul astfel incat atunci cand e gata clatita sa va puteti bucura de ea. Intr-un bol mic se amesteca ingredientele pentru sos pana ce zaharul sau mierea s-au dizolvat. Se potriveste dupa gustul fiecaruia.
Legumele se curata, se spala si se pregatesc asa: ceapa verde se taie betigase, morcovul se da pe razatoarea mare, iar ardeiul iute se feliaza subtire. Daca nu va place mancarea picanta puteti scoate ardeiul iute sau il puteti inlocui cu un ardei kapia.
Intr-un bol mai mare se amesteca ingredientele uscate: faina, amidonul, sarea, praful de copt, turmericul si fulgii de chili. Deasupra turnati apa cate putin si amestecati cu un tel pentru a nu face cocoloase. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la clatitele normale.
In compozitia de clatite se pun legumele si se amesteca.
Prajirea:
Pentru prajire avem nevoie de musai o tigaie antiaderenta. Puneti uleiul si cand acesta s-a infierbantat turnati toata compozitia daca folositi o tigaie mai mare sau faceti doua clatite daca tigaia are un diametru mai mic.
Aceasta clatite vegane cu ceapa verde trebuie sa iasa usor crocante, iar textura interioara sa semene cu cea a unei omlete.
Se prajeste pe fiecare parte circa 3-4 minute pana se rumeneste bine si se usuca pe margini.
Clatita se taie in felii sau in patratele astfel incat sa se poata lua cate una si inmuia in sos. Eu am pus alaturi inca o portie de legume proaspete .
A iesit neasteptat de buna, iar sosul joaca un rol important. Din aceasta portie se satura doua persoane.
Pentru inspiratie va las si reteta de clatite de post cu compozitie din banane.
Spor la gatit!