De dimineata m-am trezit cu gandul la o pasca raw vegana. Am incercat sa-mi inchipui cam ce variante au cei ce au adoptat acest stil de viata.

In acelasi timp am facut inventarul ingredientelor de prin camara si am reusit sa fac un plan de bataie. Pentru ca pasca traditionala presupune branza in compozitie, a trebuit sa gasesc ceva care duca la un aspect asemanator. M-am oprit la alune caju, lapte de cocos si banane.

Daca aveti un robot de bucatarie si un congelator, atunci totul e foarte simplu.

Pentru acesta pasca raw vegana am folosit o tava rotunda cu fund detasabil si diametru de 16cm.

Ingrediente blat:

  • 200g curmale fara samburi
  • 100g nuci
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingura ulei de cocos

Ingrediente crema:

  • 2 banane (au cantarit cca.200g)
  • 150g alune caju
  • 200g lapte de cocos organic
  • 1-2 linguri sirop de agave
  • 50g unt de cocos
  • zmeura si stafide pentru decor

 

 

Mod de preparare:

In trei vase punem la hidratat pentru jumatate de ora curmalele, nucile si alune caju. Cand cumparam curmale este bine sa luam din cele  moi, nu din cele uscate si lemnoase.

Pregatim o tava cu fund detasabil si o tapetam cu hartie de copt.

Curmalele si nucile hidratate si bine scurse se pun la robotul de bucatarie si se mixeaza pana la maruntirea totala. Trebuie sa mentionez ca robotul de bucatarie  preferabil  sa aiba o putere de cel putin 500MW.

Pasta obtinuta se amesteca cu o lingurita de cacao si o lingura de unt de cocos moale. Nu este nevoie sa adugam o sursa de dulce deoarece dulceata vine direct de la curmale. Totul se amesteca bine si se intinde in tava pregatita. Tava se da la congelator.

Pentru crema folosim de asemenea robotul de bucatarie. Se mixeaza separat alunele caju hidratate si bananele. Acestea se amesteca impreuna cu laptele de cocos organic (partea densa care de obicei se ridica la suprafata), siropul de agave si unutul de cocos moale.

 

 

Crema se toarna peste blat si se da la congelator pentru cel putin 2 ore.

Dupa cel putin 30 de minute, cand crema s-a intarit putin , pasca raw vegana se decoreaza cu zmeura si stafide. Asta a fost optiunea mea, voi puteti decora cum credeti de cuviinta. Ar merge de minune si niste flori comestibile (panselute, toporasi, begonia, cineraria etc.).

Pasca raw vegana  privita din alt unghi este ca un tort raw, adica poate fi pregatita in orice moment al anului.

 

 

Pentru inspiratie va las si reteta unui tort raw cu afine.

Spor la prajiturit!
[penci_recipe]

CategoriesTorturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *