C

Congresul National de Gastronomie si Vin

Primul Congres National de Gastronomie si Vin din Romania vine ca o necesitate a faptului ca lucrurile trebuie sa se miste mai intens in acest sens. Cu toate ca  uneori avem impresia ca se intampla multe evenimente gastronomice, credeti-ma ca nu sunt suficiente.

Congresul de Gastronomie si Vin va avea loc in Bucuresti , pe 7 iunie 2017 la Arcub si este organizat de Revista Vinul.Ro în parteneriat cu Rare Foods Services, GastroArt.ro și Concret PR.

Avem nevoie de educatie gastronomica, avem nevoie sa identificam istoria gastronomica romaneasca, avem nevoie de calitate in restaurante. De la toate aceste premise dar si de la principiul “suntem ceea ce mancam” evenimentul aduce in dezbatere ,,Mancarea romaneasca, intre istorie, identitatea actuala și oportunitatile de viitor”.

Dezbaterile vor fi autentice si cu nume sonore incercand sa faca lumina in ceea ce priveste identitatea gastronomica a Romaniei.

Programul cuprinde :

  • Dezbatere cu tema : Avem sau nu avem o gastronomie românească (origini, influențe, prezent și viitor). Moderator Tiberiu Cazacioc – Slow Food București-Valahia Gusturilor. Participă: Gabriela Berechet, Simona Lazăr, Mircea Groza, Nico Lontras, Cosmin Dragomir.
  • Manifest pentru o gastronomie la standarde contemporane
  • Lansare Oficială a Sindicatului Lucrătorilor în HoReCa. Prezintă: Toma Ioan alături de Nico Lontras și Johnny Șușală.
  • Dezbatere : Cum ar trebui să arate Indentitatea Culinară a României: Anda Becuț, Florin Dumitrescu, Adrian Hădean.
  • Lansare de carte
  • Enoturismul – impuls pentru resuscitarea turimului culinar: Cezar Ioan, publisher Vinul.ro și Cătălin Păduraru, CEO International Wine Contest Bucharest.

Congresul de Gastronomie și Vin nu este doar un eveniment pentru profesionisti si pasionati ci si un eveniment de interes turistic și cultural. Astfel, în perioada Congresului, în București,o retea de peste 20 de restaurante și peste 25 de producatori de vin vor promova oferte  speciale culinare și oenologice, inspirate din valorile traditionale aduse în modernitate.

Prajiturici si altele este partener media in acest frumos proiect alaturi de: Radio Romania Cultural, România Liberă, Social City I Food & Wine,Horecainsight.ro, Vinul.Ro, Gazeta de Cluj, Gazeta de Bistrița, Transilvania Business, Zi de zi,Ziua de Constanța, Gustos.ro, Bucataras.ro, Ziarulring.ro, GastroArt.ro, RomanianChefs.ro,9am.ro, Revista Horeca, Smark,ro, IQads.ro, reteteculinare.ro, culinar.ro, retetecalamama.ro, lecturisiarome.ro, ecogastronomica.ro, printreoale.ro, bistromargot.ro, savoriurbane.com,thetrends.ro, preparate-culinare.ro, gabrielasimion.com, cameliacapitanu.ro, tasteofsin.ro,danielaniculi.ro, hobbybucatar.ro, lightgoodfood.ro, pofta-buna.com,divainbucatarie.ro, laprajiturela.ro, coolturamall.ro.

Stati cu ochii pe noi pentru ca va vom tine la curent cu tot se intampla, direct de la fata locului.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *