Chef pentru o zi este despre pasiunea de a gati, despre oameni care impartasesc bucuria de a sta la masa impreuna, despre cei care fac posibile asemenea intalniri.
Daca va amintiti, acu ceva vreme s-a derulat un concurs incitant unde toti cei care iubesc sa gateasca puteau participa. Pe langa alte premii faine, premiul cel mare insemna un premiu consistent si misiunea de gati intr-un restaurant alaturi de un chef pentru prieteni. Toate astea s-au intamplat sub umbrela Selgros, o umbrela din ce in ce mai incapatoare.
La Iasi, castigatoarea noastra a fost Simona Patras, blogger culinar si pasionata de bunataturi. Iata ca ea a trebuit sa fie chef pentru o zi la restaurantul “Chef Galerie”, iar eu am fost bloggerul de serviciu ce a consemnat tot ce s-a intamplat.
Recunosc, am si mancat si m-am simtit foarte bine. Cine nu s-ar fi simtit bine intr-un restaurant elegant ca “Chef Galerie”, cu preparate fine, vin bun si oameni faini la masa? Dar sa le luam pe rand.
Chef Gigi Bulbuc a fost cel care a ales preparatele si impreuna cu Simona au gatit pentru noi. Bineinteles ca Simona a avut emotii, dar cred ca au fost constructive deoarece mancarea a fost delicioasa. Chef Gigi a fost foarte deschis si intelegator si a transmis o stare de bine. Eu m-am strecurat din cand in cand la bucatarie pentru a lua pulsul si a surprinde detalii.
Asadar prima data ne-am infruptat dintr-un spring roll cu branza de capra, piure de mere coapte si sos de fructe de padure. Cum eu sunt o mare fana a branzeturilor de capra, am golit frumusel farfuria.
La felul principal am cam amutit un pic, asta pentru ca arata foarte, foarte bine. Presa iberica gatita la sous vide, piure de ciuperci, sparanghel si morcov glasate…si ceva trufe.
Uite asa am mancat ceva bun si am aflat ca presa iberica este un muschi de la gatul porcului ce se gaseste doar in Selgros..
Desertul a incheiat fin acesta seara: semifreddo de zabaione cu supa de capsuni si piper.
Langa toate aceste delicii culinare au venit pe rand vinuri albe, rosii si roze. Au venit si cu poveste, explicatii si bunavointa unui somelier implicat. Este vorba de domnul Razvan Patras ce si-a adus contributia pentru reusita mesei.
La final ne-am reunit cu totii: castigator, chef, somelier, director Selgros Iasi pentru a inchide frumos acest cerc strangandu-ne mainile devenite prietene.
Pentru mine a fost o bucurie sa fiu partasa al acestui demers destinat pasionatilor . Sunt ocazii in care unii oameni mai pun o caramida la experienta lor si asta ii ajuta sa evolueze.
Si pentru ca era vorba si de un premiu am asistat la acordarea lui. Simona a primit un robot professional Kenwood, ce cu siguranta ii va usura munca in bucatarie.
“Chef pentru o zi” mi-a adus o mare multumire si sper ca am reusit sa transmit asta.
Pasionatii stiu de ce.