Chipsurile sunt ca un magnet, atat pentru copii cat si pentru adulti. Privind in jur poti observa ca la film, la scoala, in parc, pe strada sau la birou poti observa oameni ce rontatie chipsuri.
Pentru mine e destul de clar ca cele din magazine nu sunt ceea ce trebuie. Tocmai de aia chipsurile nu se regasesc in cosul de cumparaturi. Exista si exceptii de vacanta cand baietii mei isi mai iau cate o punga din care gust si eu, recunosc.
Daca acu ceva vreme am incercat si mi-a iesit cu succes variata de casa a chispurilor din cartofi, acum am mers pe chipsuri din sfecla rosie si cartofi mov.
Cartofii mov ma fascineaza prin culoarea lor inedita dar si prin bogatia de antioxidanti din dotare. Despre sfecla rosie am numai cuvinte de lauda deoarece noua ne place foarte mult si o consumam tot sezonul rece, atat in stare cruda cat si in preparate. Este o super leguma pe care o recomand sa o cumparati mai des.
Ingrediente:
- sfecla rosie
- cartofi mov
- sare
- ulei de masline
- condimente dupa preferinte (chili, cimbru, harissa, usturoi etc)
Mod de preparare:
Sfecla rosie si cartofii mov se curata, se spala si se sterg cu prosoape de hartie. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele subtiri. Am observant ca atunci cand rondelele sunt foarte subtiri isi pierd din culoare la cuptor. Cred ca cea mai potrivita dimensiune este in jur de 0,5cm.
Rondelele se condimenteaza dupa pofta inimii si se stropesc cu putin ulei de masline. Se intind apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, fara sa fie suprapuse.
Tava se da la cuptor pentru cca. 20-30 de minute. Initial temperatura a fost de 190 grade Celsius pentru 10 minute, apoi 170 grade Celsius pana s-au uscat complet.
Treaba asta este super simpla iar rezultatul delicios. Ele se pot folosi si la decorat supe creme sau alte preparate.
Au iesit super gustoase si farfuria cu chipsuri din sfecla si cartofi mov a disparut ca prin farmec. Da, copiii mananca si chipsuri din legume si sunt incantati.
Azi cred ca mai facem o tura.
Sa aveti pofta!
Foarte interesant si sanatos! Multumesc pt idee!
Cu mult drag.
Sper sa va placa.