Pentru ca e sezon de portocale rosii si imi place mult gustul si culoarea acestora, am mesterit un chec vegan cu portocale rosii.

Reteta este una simpla, doar portocalele rosii de calitate sunt cheia. Zic asta deoarece exista posibilitatea ca ele sa nu fie prea rosii si atunci nu prea putem obtine culoarea asta minunata. Eu am avut norocul ca portocalele mele sa fie de un rosu intens.

Reteta este pentru un chec mic, asa ca daca vreți sa folosiți o tava clasica de chec ar trebui sa dublati cantitatile. Daca nu aveti portocale rosii puteti folosi portocale obisnuite sau chiar lamai. De asemenea daca nu vreti un chec de post puteti folosi un iaurt din lapte de vaca.

chec vegan cu portocale rosii

Preparare pas cu pas chec vegan cu portocale rosii:

Ingrediente:

  • 150 ml suc portocale rosii
  • 125g iaurt vegan
  •  75 ml ulei
  •  50g zahar brun
  • 200g faina
  •  1 linguriță praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 strop sare

Glazura:

  • 100g zahar pudra
  • 20 ml suc portocale rosii

Mod de preaparare:

Se aprinde cuptorul la 180 grade Celsius. Portocalele rosii se spala bine cu apa calda si se sterg. Se storc cu un storcator de mana. Ele sunt foarte zemoase si au putina pulpa.

chec vegan cu portocale rosii

Intr-un bol mai mare se amesteca cu un tel iaurtul (al meu a fost de soia), sucul de portocale rosii (dar puteti pune si pulpa ramasa la stoarcere), zaharul brun și sarea.

Se toarna uleiul cate putin, apoi se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul. Se va obtine o compozitie cu o consistenta asemanatoare unei smantani.

Compoziția se toarna intr-o tava mica de chec  unsa bine cu ulei și presarata cu faina sau tapetata cu hartie de copt.

chec vegan cu portocale rosii

Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40minute.

Dupa coacere, checul se lasa putin la racorit apoi se scoate din tava si se aseaza astfel incat partea de dedesubt sa fie deasupra. Dupa racirea completa se glazureaza cu o glazura foarte simpla, dar de efect.

chec vegan cu portocale rosii

Zaharul pudra se amesteca cu putin suc de portocale rosii si se amesteca bine. Aceasta se toarna peste chec si se lasa cel putin 30 de minute inainte de a-l taia. Teoretic cu cat sta mai mult glazura se solidifica si capata aspectul unui serbet roz.

Asta e reteta mea simpla de chec vegan cu portocale rosii, absolute delicios si ochios. Se poate manca si fara glazura daca doriti sa evitati zaharul.

chec vegan cu portocale rosii

Pentru inspiratie va las si reteta de cheesecake cu mascarpone si portocale rosii.

Spor la prajiturit!

CategoriesCopturi De post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *